To Smithsonian και η Meta δημιούργησαν ένα εικονικό φεγγάρι για να το περπατήσετε

440

Μπορεί το νεογέννητο Metaverseνα λανσάρεται ως μια ουτοπική εκδοχή της Γης, αλλά από ό,τι φαίνεται σύντομα θα αποκτήσει και φεγγάρι το οποίο θα μπορείτε να το εξερευνήσετε περπατώντας στην σεληνιακή του επιφάνεια, εικονικά φυσικά.

Το ίδρυμα Smithsonian συνεργάστηκε με την πλατφόρμα Immersive Learning της Meta για την προσομοίωση της Σελήνης και την ψηφιακή μεταφορά της στον κόσμο της εικονικής πραγματικότητας, κάνοντας πραγματικότητα το νέο, εντυπωσιακό έκθεμα που ονομάζεται Futures x Meta: Moonwalk.

Σύμφωνα με το μουσείο, η εμπειρία θα «φέρει τους επισκέπτες όσο το δυνατόν πιο κοντά στη σεληνιακή επιφάνεια».

Η έκθεση Moonwalk,που θα διαρκέσει από τις 4 Μαΐου έως τις 6 Ιουνίου στις εγκαταστάσεις Smithsonian Arts and Industries, σηματοδοτεί την 50ή επέτειο των αποστολών Apollo. Φορώντας ένα σετ εικονικής πραγματικότητας Meta Quest 2, οι επισκέπτες θα μπορούν να βυθιστούν σε ένα περιβάλλον κοντά σε αυτό που βάδισαν οι αστροναύτες της NASA πριν από τόσα χρόνια.

Θα μπορούν να «κλωτσήσουν τη σκόνη του φεγγαριού», να απολαύσουν τη σεληνιακή θέα, να παρατηρήσουν το ρόβερ που περιπλανιέται στην επιφάνεια και να ακούσουν τις πραγματικές συνομιλίες των αστροναυτών. Ο ρεαλισμός αντλείται από χιλιάδες εικόνες αρχείου που σπάνια παρουσιάζονται στο κοινό, τρισδιάστατες σαρώσεις από τις συλλογές του Smithsonian, τεχνολογία εικονικής και ηχογραφήσεις από αποστολές της NASA.

Το Moonwalk εντάσσεται στην έκθεση του Smithsonian για τα «τεχνουργήματα του μέλλοντος». Η συγκεκριμένη συνεργασία με τη Meta προσφέρει στο κοινό μια απόκοσμη ματιά στο πώς μπορεί να αξιοποιηθεί το metaverse για να διευκολυνθεί η εκπαίδευση με βιωματικό τρόπο.

Η Meta ανοίγει το πρώτο φυσικό της κατάστημα- Θα πουλά (και) γυαλιά εικονικής πραγματικότητας

ΗMeta πρόκειται να ανοίξει το πρώτο φυσικό της κατάστημα, όπου οι πελάτες θα μπορούν να δοκιμάσουν και να αγοράσουν γυαλιά εικονικής πραγματικότητας και άλλα gadget. Η εταιρεία σχεδιάζει την απόλυτη προσέγγιση του κοινού για τον πολυδιαφημισμένο «metaverse» κόσμο της.

Το Meta Store 1.550 τετραγωνικών ποδιών στο campus Burlingame της εταιρείας στην Καλιφόρνια ανοίγει στις 9 Μαΐου και θα περιλαμβάνει επιδείξεις για τα Quest 2 VR και τη συσκευή βιντεοκλήσεων Portal, καθώς και έξυπνα γυαλιά που παράγει με την Ray-Ban, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία.

Οι συσκευές, εκτός από τα γυαλιά Ray-Ban, θα είναι διαθέσιμες για αγορά στο κατάστημα. Τα προϊόντα μπορούν επίσης να αγοραστούν διαδικτυακά μέσω μιας νέας καρτέλας αγορών στο meta.com.

Η Meta επενδύει πολλά στο metaverse προσθέτοντας νέες δυνατότητες σε gadgets, που λειτουργούν ως σημεία πρόσβασης στον εικονικό κόσμο.

Πριν από λίγες ημέρες, ο ιδιοκτήτης του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ είπε ότι θα ξεκινήσει να δοκιμάζει εργαλεία για την πώληση ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων και εμπειριών στην πλατφόρμα εικονικής πραγματικότητας Horizon Worlds, μια πλατφόρμα VR που κυκλοφόρησε η Meta στα τέλη του περασμένου έτους.

Η Meta είπε επίσης ότι θα χρεώνει ένα τέλος 47,5% από τους δημιουργούς ψηφιακών εμπειριών και περιουσιακών στοιχείων, μια κίνηση που έχει προκαλέσει κριτική από ορισμένους προγραμματιστές εφαρμογών.

Οι αγοραστές που παρακολουθούν τον χώρο περιμένουν την επόμενη έκδοση των VR Quest 2, που πιθανότατα να κυκλοφορήσει το δεύτερο τρίμηνο και θεωρείται ευρέως από τους αναλυτές ως κρίσιμης σημασίας για τα σχέδια της εταιρείας.