Οι 20 κορυφαίες πόλεις στον κόσμο την εποχή του Covid

461

Υπάρχουν πολλά στοιχεία που κάνουν μια πόλη ελκυστικό τουριστικό προορισμό, με κάθε ταξιδιώτη να αναζητεί το δικό του αγαπημένο σημείο στον πλανήτη.

Οι υποδομές, η βιωσιμότητα, η οικονομία, πώς αντιμετωπίζει τις προκλήσεις προσέλκυσης και της φιλοξενίας των ταξιδιωτών, διατηρώντας παράλληλα την ποιότητα ζωής των κατοίκων της, αποτελούν δείκτες που κάνουν μια πόλη να ξεχωρίσει. Υπάρχει, βέβαια, και το ζήτημα της πανδημίας της Covid-19 και ο τρόπος αντιμετώπισής της.

Η Euromonitor, με έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο, ήταν γνωστή για την ετήσια λίστα των Top 100 City Destinations, η οποία – έως ότου ο Covid ανέτρεψε τα πάντα το 2020 – κατέτασσε τους κορυφαίους προορισμούς με βάση τον αριθμό των διεθνών αφίξεων.

Αυτό έχει αντικατασταθεί από τον νέο δείκτη του Top 100 City Destination Index, ο οποίος συγκρίνει την ελκυστικότητα 100 πόλεων παγκοσμίως χρησιμοποιώντας έξι πυλώνες, με την τελευταία έκθεση να βασίζεται σε δεδομένα που συγκεντρώθηκαν το 2021.

Το Παρίσι χαρακτηρίστηκε ως ο πιο ελκυστικός προορισμός στον κόσμο για το 2021. Παγκοσμίως, κατέλαβε την υψηλότερη θέση αναφορικά με τις «τουριστικές επιδόσεις» και τη δεύτερη υψηλότερη για «πολιτική και υποδομές τουρισμού».

Η πόλη του Φωτός επωφελήθηκε από την επιστροφή των Αμερικανών και Ασιατών τουριστών, αναφέρει η Euromonitor, αν και δεν είχε την ώθηση από τους επισκέπτες του Ηνωμένου Βασιλείου. Πλέον, βέβαια, αυτό έχει αλλάξει, καθώς το Ηνωμένο Βασίλειο προστέθηκε στην «πράσινη λίστα» της Γαλλίας στις 31 Μαρτίου 2022.

Η Γαλλία ήταν μια από τις ευρωπαϊκές χώρες που επλήγησαν σκληρά από την Covid, και από την αρχή αυτού του μήνα είχε σχεδόν 27 εκατομμύρια κρούσματα συνολικά.

Οι 20 κορυφαίες χώρες

 1. Παρίσι
 2. Ντουμπάι
 3. Άμστερνταμ
 4. Μαδρίτη
 5. Ρώμη
 6. Βερολίνο
 7. Νέα Υόρκη
 8. Λονδίνο
 9. Μόναχο
 10. Βαρκελώνη
 11. Βιέννη
 12. Μιλάνο
 13. Πράγα
 14. Λος Άντζελες
 15. Τόκιο
 16. Δουβλίνο
 17. Λισαβόνα
 18. Φρανκφούρτη
 19. Ζυρίχη
 20. Κωνσταντινούπολη