«Πολεμάμε το ΝΑΤΟ, είναι ο Γ‘ Παγκόσμιος πόλεμος», λέει Ρωσίδα δημοσιογράφος (Video)

451

Εντείνει τις πολεμικές κραυγές η Μόσχα λίγες ώρες μετά τη βύθιση της ναυαρχίδας Moskva από τους Ουκρανούς στη Μαύρη Θάλασσα. Η Ρωσίδα παρουσιάστρια της κρατικής τηλεόρασης προχώρησε νωρίτερα σήμερα σε έναν απίστευτο ισχυρισμό για τον πόλεμο στην Ουκρανία, λέγοντας χωρίς περιστροφές ότι «έχει ξεσπάσει ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσίευμα της dailymail.co.uk, η παρουσιάστρια του «Rossiya 1», Όλγα Σκαμπέγιεβα, είπε ότι ο πόλεμος στη γειτονική Ουκρανία «μπορεί με ασφάλεια να ονομαστεί Γ‘ Παγκόσμιος Πόλεμος. Αυτό είναι απολύτως σίγουρο. Τώρα σίγουρα παλεύουμε ενάντια στις υποδομές του ΝΑΤΟ, αν όχι στο ίδιο το ΝΑΤΟ. Πρέπει να το αναγνωρίσουμε αυτό». Μάλιστα, τόνισε πως η Δύση πιστεύει ότι «οι Ρώσοι πρέπει απλώς να εξαφανιστούν από προσώπου γης».

Η Σκαμπέγιεβα, βάζοντας ακόμα ένα λιθαράκι στην ρωσική προπαγάνδα για τον πόλεμο στην Ουκρανία, ισχυρίστηκε επίσης ότι οι Ουκρανοί ξεχύνονται στους δρόμους και υποδέχονται ενθουσιασμένοι (!) τα ρωσικά στρατεύματα και τους αντιμετωπίζουν «σαν πραγματικούς απελευθερωτές».

Παράλληλα, αναφέρθηκε και στις κατηγορίες περι εγκλημάτων πολέμου που έγιναν στην Ουκρανία, – όπως τη σφαγή στη Μπούκα – επαναλαμβάνοντας τον ισχυρισμό της Μόσχας ότι για τις δολοφονίες Ουκρανών αμάχων, ευθύνονται οι Ουκρανοί στρατιώτες και όχι οι Ρώσοι.