Η αστυνομία της Γερμανίας εξουδετέρωσε δεξιά οργάνωση που σχεδίαζε επίθεση στο ενεργειακό δίκτυο

431

Οι ερευνητές λένε ότι μια ομάδα εξτρεμιστών σχεδίαζε βομβιστικές επιθέσεις στο ενεργειακό δίκτυο της Γερμανίας. Ήλπιζαν να δημιουργήσουν «εμφύλια σύρραξη» ώστε να κλονιστεί το δημοκρατικό πολίτευμα της χώρας.

Η γερμανική αστυνομία είπε ότι η δεξιά εξτρεμιστική ομάδα σχεδίαζε επιθέσεις που θα δημιουργούσαν πανεθνικό χάος. Η αστυνομία στο δυτικό κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου λέει ότι διέλυσε μια ακροδεξιά εξτρεμιστική οργάνωση που προσπαθούσε να ρίξει το δημοκρατικό πολίτευμα της Γερμανίας.

Η κρατική Αστυνομία (LKA) στο Μάιντς δήλωσε την Τετάρτη ότι άτομα από μια ομάδα που αυτοαποκαλείται „Vereinte Patrioten“ (Ενωμένοι Πατριώτες) σχεδίαζαν βομβιστικές επιθέσεις στην ενεργειακή υποδομή της Γερμανίας με την ελπίδα να δημιουργήσουν διαρκείς διακοπές ρεύματος σε όλη τη χώρα που θα πυροδοτούσαν μία κατάσταση „εμφύλιου πόλεμου“.

Η ομάδα θεώρησε ότι τέτοιες επιθέσεις θα προκαλούσαν την ανατροπή της εκλεγμένης κυβέρνησης της Γερμανίας και τελικά του ίδιου του δημοκρατικού πολιτεύματος. Το LKA είπε ότι πραγματοποιήθηκαν πανεθνικές επιδρομές εναντίον της οργάνωσης για να ανατραπούν τα σχέδια της.

Οι αρχές δήλωσαν ότι θα δώσουν περισσότερες λεπτομέρειες για την υπόθεση σε συνέντευξη Τύπου μαζί με ανακριτές από τη Γενική Εισαγγελία του Κόμπλεντς στις 10:00 π.μ. (UTC) την Πέμπτη.

Οι συλλήψεις της Τετάρτης έρχονται μόλις μία εβδομάδα μετά από μια μαζική αστυνομική επιχείρηση σε εθνικό επίπεδο που οδήγησε στη σύλληψη τεσσάρων βασικών ατόμων της οργάνωσης.

Περίπου 800 αστυνομικοί πραγματοποίησαν έφοδο σε 60 τοποθεσίες που συνδέονται με τις νεοναζιστικές ομάδες „Atomwaffen Division“ (AWD), „Combat 18“ (C18) και „Knockout 51“ (K51).