Πέθανε στα Ιμαλάια ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Συκάρης

836

Τραγικό θάνατο βρήκε ο κορυφαίος Έλληνας ορειβάτης Αντώνης Συκάρης στα Ιμαλάια, κατά την κατάβαση από το βουνό Νταουλαγκίρι.

Ο Αντώνης Σύκαρης, όπως αναφέρεται στον επίσημο λογαριασμό του στο Instagram, έχασε τη ζωή του κατά την κατάβαση από την κορυφή του βουνού, σε υψόμετρο 7.400 μέτρων.

«Δυστυχώς συνέβη ότι χειρότερο μπορεί να συμβεί σε μία ορειβατική αποστολή. Ο Αντώνης έχασε τη ζωή του κατά την κατάβαση από την κορυφή. Σε υψόμετρο 7.400μ πολύ κοντά στο camp3 στις 4:00 το ξημέρωμα ώρα Νεπάλ ύστερα από τεράστια σωματική και ψυχική προσπάθεια και έλλειψη πρόσθετου οξυγόνου» αναφέρεται στο Instagram.

Ποιος ήταν ο Αντώνης Συκάρης

«Από μικρό παιδί αγαπούσε το φυσικό περιβάλλον, τα βουνά και ήθελε να βρίσκεται πάντα εκεί… Αργότερα, κατάλαβε γιατί αυτή η λαμπρή φλόγα που καίει στις κορυφές και στα βράχια των βουνών του κόσμου τον ελκύει, γιατί απλά εκεί βρίσκονταν τα όνειρα και οι προσδοκίες του» είχε σημειώσει στην επίσημη ιστοσελίδα του.

Τα τελευταία λόγια του Αντώνη Συκάρη στο Instagram και η αφιέρωση στους Έλληνες ορειβάτες που πέθαναν στα Ιμαλάια το 1998: