Παραιτήθηκε η υπουργός  Άννε Σπίγκελ μετά τις αποκαλύψεις για διακοπές της

104

Την παραίτησή της υπέβαλε νωρίτερα στη Γερμανία η 41χρονη υπουργός Οικογένειας, Άννε Σπίγκελ, υπό το βάρος της αποκάλυψης, από την εφημερίδα Bild am Sonntag, ότι το περασμένο καλοκαίρι, όταν ακόμη ήταν υφυπουργός Περιβάλλοντος της Ρηνανίας – Παλατινάτου, είχε φύγει για διακοπές διάρκειας τεσσάρων εβδομάδων ενώ η περιοχή αντιμετώπιζε τις φονικές πλημμύρες στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 184 άνθρωποι.

«Αποφάσισα σήμερα, λόγω της πολιτικής πίεσης, να παραιτηθώ από τη θέση της υπουργού Οικογένειας. Το κάνω αυτό προκειμένου να αποτρέψω τη ζημιά για το υπουργείο, το οποίο αντιμετωπίζει μεγάλες πολιτικές προκλήσεις» ανέφερε σε γραπτή δήλωσή της η Πράσινη πολιτικός.

Την Κυριακή, η κ. Σπίγκελ, σε μια ιδιαίτερα φορτισμένη τηλεοπτική εμφάνιση, απολογήθηκε για τις επιλογές της και ζήτησε «συγγνώμη για τα λάθη» της, ενώ τόνισε ότι αντιμετώπισε το δίλημμα μεταξύ των υποχρεώσεών της ως συζύγου και μητέρας και αυτών της υπουργού, καθώς ο σύζυγός της είχε υποστεί εγκεφαλικό επεισόδιο το 2019, ενώ τα τέσσερα παιδιά της είχαν επηρεαστεί ιδιαίτερα από την καραντίνα για την πανδημία.

Σολτς: «Ό,τι καλύτερο για το μέλλον»

Ο καγκελάριος, Όλαφ Σολτς, αντιμετωπίζει την παραίτηση της Σπίγκελ με «μεγάλο σεβασμό», δήλωσε η αναπληρώτρια κυβερνητική εκπρόσωπος, Κριστιάνε Χόφμαν. Πρόσθεσε ότι ο Σολτς «συνεργάστηκε στενά και με εμπιστοσύνη με τη Σπίγκελ και της ευχήθηκε «ό,τι καλύτερο για το μέλλον μετά από αυτή τη δύσκολη στιγμή».

Ο ηγέτης του κόμματος των Πρασίνων, Ομίντ Νουρίπουρ, δήλωσε ότι η Σπίγκελ «δεν έχει βλάψει το κόμμα. Σε αυτή την κατάσταση, έκανε τα πάντα για να αποφύγει τη ζημιά στο υπουργείο».

Η συμπρόεδρος των Πρασίνων, Ρικάρντα Λανγκ, πρόσθεσε: «Τρέφουμε τον μεγαλύτερο σεβασμό για το θάρρος της». Σύμφωνα με τον Νουριπούρ, δεν έχει συζητηθεί ακόμη η διαδοχή της Σπίγκελ στο υπουργείο, αλλά θα διευκρινιστεί στο εγγύς μέλλον.