Ζαχάροβα: Θα απαντήσουμε κατάλληλα στην Ελλάδα -Εχθρική η απέλαση των 12 Ρώσων διπλωματών

508

Ως μια «άνευ προηγουμένου κίνηση» στις ρωσοελληνικές σχέσεις χαρακτηρίζει την απέλαση των 12 Ρώσων διπλωματών, η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Σε δήλωσή της, η Ζαχάροβα εκτοξεύει «πυρά» προς την Αθήνα μετά την κήρυξη 12 μελών των Διπλωματικών και Προξενικών Αποστολών της Ρωσικής Ομοσπονδίας ως personae non gratae.

Η δήλωση της Μαρία Ζαχάροβα για την απέλαση των Ρώσων διπλωματών

«Πρόκειται για μια πραγματικά άνευ προηγουμένου κίνηση στις ρωσοελληνικές σχέσεις. Επιβεβαιώνει μόνο πόσο ζήλο επιδεικνύουν οι ελληνικές αρχές στο να ακολουθούν την πορεία αποδόμησης των διμερών μας σχέσεων και της αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας. Είναι λυπηρό που αιώνες ιστορικών, πολιτιστικών και οικονομικών δεσμών θυσιάζονται σε χρόνο μηδέν στο όνομα της ‘διατλαντικής αλληλεγγύης’», τόνισε η Ζαχάροβα, με τη δήλωσή της να έρχεται μετά τις απειλές από την ρωσική πρεσβεία στην Αθήνα.

«Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι αυτοί που έλαβαν αυτή την αβάσιμη απόφαση για την απέλαση του προσωπικού μας από τη χώρα ήθελαν να σπείρουν τη διχόνοια μεταξύ του ρωσικού και του ελληνικού λαού. Παρόλο που τώρα γίνονται τα πάντα για να δυσφημιστεί η Ρωσία, να προκληθεί η μεγαλύτερη δυνατή ζημιά στις διμερείς μας σχέσεις και να εξαντληθούν οι διπλωματικές μας αποστολές, είμαστε πεπεισμένοι ότι αυτά τα σχέδια είναι καταδικασμένα να αποτύχουν μακροπρόθεσμα. Η Αθήνα είναι πλήρως υπεύθυνη για αυτή την εχθρική κίνηση. Θα απαντήσουμε κατάλληλα», κατέληξε η εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.