Ζελένσκι: Σήμερα στις 12:00 η ομιλία του στην ελληνική Βουλή –Ποια κόμματα θα απουσιάσουν

464

Το μεσημέρι της Πέμπτης, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, θα απευθυνθεί μέσω τηλεδιάσκεψης στην Ολομέλεια του ελληνικού Κοινοβουλίου.

Η ομιλία Ζελένσκι στη Βουλή θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 το μεσημέρι, με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, και τον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξη Τσίπρα να παρίστανται.

Νέα Δημοκρατία, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ αναμένεται να δώσουν το «παρών». Από την άλλη, ΚΚΕ και Ελληνική Λύση έχουν εκφράσει την πλήρη αντίθεσή τους, ενώ το ΜέΡΑ 25 τηρεί μεσοβέζικη στάση. Ο Γιάνης Βαρουφάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο της Βουλής με επιστολή ότι το κόμμα του θα εκπροσωπηθεί, συμβολικά με έναν βουλευτή.

Η ειδική, έκτακτη συνεδρίαση θα ξεκινήσει με μια σύντομη προσφώνηση από τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα. Στη συνέχεια, θα ακολουθήσει η ομιλία Ζελένσκι στα ουκρανικά, με ταυτόχρονη μεταγλώττιση, και αναμένεται να διαρκέσει περίπου 15-20 λεπτά.

Τα θεωρεία της Βουλής θα παραμείνουν κλειστά, καθώς δεν έχουν διανεμηθεί προσκλήσεις. Παράλληλα, την ομιλία θα παρακολουθήσουν από τη Βουλή, ως προσκεκλημένοι του προέδρου κ. Τασούλα, οι πρεσβευτές Ουκρανίας, Κύπρου (ως πρύτανης του διπλωματικού σώματος) και της Γαλλίας (λόγω της γαλλικής Προεδρίας στην ΕΕ).