Οι θέσεις για το ταχυδρομείο της Ανταρκτικής άνοιξαν και μπορείτε να στείλετε βιογραφικό

365

Μια βρετανική φιλανθρωπική οργάνωση αναζητά άτομα που θα περάσουν πέντε μήνες στην Ανταρκτική, για να διευθύνουν το πιο απομακρυσμένο ταχυδρομείο του κόσμου – με την λιγότερη δουλειά, πιθανότατα. 

Η ομάδα που θα συσταθεί, θα συντηρεί τη βάση Port Lockroy και θα είναι υπεύθυνη για την καταμέτρηση των πιγκουίνων. Όσοι σκοπεύουν να στείλουν βιογραφικό είναι πως η εγκατάσταση δεν διαθέτει τρεχούμενο νερό. Το UK Antarctic Heritage Trust λέει ότι συνήθως λαμβάνει εκατοντάδες αιτήσεις για τέτοιες «ακριτικές» θέσεις εργασίας, οπότε ο ανταγωνισμός δεν θα είναι μεγάλος αλλά ούτε και μικρός. 

Αυτή είναι η πρώτη φορά που ανοίγει η βάση μετά το ξέσπασμα της πανδημίας. Το trust με έδρα το Κέιμπριτζ, συνήθως προκηρύσσει τις θέσεις για εποχικούς ταχυδρόμους με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, προφανώς, που δεν ξεπερνούν τους μερικούς μήνες σε διάρκεια.

Οι ταχυδρόμοι θα είναι πρακτικά υπεύθυνοι για τη συντήρηση ιστορικών κτηρίων και σημαντικών τεχνουργημάτωνστην Ανταρκτική. Όσοι προσληφθούν, θα εγκατασταθούν στο νησί Goudier στη χερσόνησο της Ανταρκτικής, έχοντας για παρέα «ο ένας τον άλλον» και «μπόνους» μια αποικία πιγκουίνων Gentoo.

Το Port Lockroy ήταν η πρώτη μόνιμη βρετανική βάση στην Ανταρκτική και λειτούργησε αρχικά από το 1944 έως το 1962. Από το 2006 χρησιμοποιείται ως ταχυδρομείο και μουσείο.

Οι υποψήφιοι πρέπει να έχουν καλή φυσική κατάσταση, περιβαλλοντική συνείδηση και γνώσεις σχετικά με τη διαβίωση με ελάχιστο αποτύπωμα στο περιβάλλον. 

Θα τους ανατεθεί η λειτουργία του καταστήματος δώρων και του ταχυδρομείου, καθώς και η καταμέτρηση των πιγκουίνων στο πλαίσιο των προσπαθειών για την προστασία της αποικίας των πιγκουίνων Gentoo. Η ομάδα θα προσέχει επίσης τα αντικείμενα και το μουσείο στο εσωτερικό του Bransfield House.

Ο χώρος δεν δέχτηκε ούτε έναν επισκέπτη τα τελευταία δύο χρόνια, εξαιτίας των περιορισμών που ισχύουν λόγω της πανδημίας κορωνοϊού. Υπό κανονικές συνθήκες όμως υποδεχόταν περίπου 18.000 άτομα από τον Νοέμβριο έως τον Μάρτιο – το «καλοκαίρι» της Ανταρκτικής.

Η Lauren Elliott, μία από τις ταχυδρόμους που πήγε στο Port Lockroy για τη θέση το 2019, δήλωσε στο BBC ότι είναι «το πιο μαγικό μέρος στον κόσμο».

British charity hunts for team to run Antarctica post office
 Οι Lauren με τους υπόλοιπους ταχυδρόμους της Ανταρκτικής

«Ήταν πραγματικά συναρπαστικό, καταμετρήσαμε όλους τους πιγκουίνους όταν εκκολάφθηκαν. Έχει πολύ καθάρισμα και πάμπολλες κουτσουλιές πιγκουίνων, που τις αποκαλούμε «γκουανό», και δεν έχεις ποτέ χρόνο να βαρεθείς – είναι ένα πολύ ενδιαφέρον μέρος. Εγώ δεν θα πάω φέτος, αλλά σε όποιον το σκέφτεται, του λέω να μαζέψει τις βαλίτσες του και να πάει.»

«Τα μέλη της ομάδας μας κρατάνε ακόμα επαφές, θα κάνετε φίλους για μια ζωή. Ήμασταν όλοι τόσο διαφορετικοί αλλά και τόσο εργατικοί, προσαρμοστικοί, μπορούσαμε να ζούμε ως μια μικρή ομάδα ανθρώπων. Το πιο σημαντικό είναι να μπορείς να διασκεδάζεις και να εκτιμάς το πού βρίσκεσαι».

Η διευθύντρια επιχειρήσεων της UKAHT στην Ανταρκτική Lauren Luscombe δήλωσε: «Δεδομένης της φύσης των καθημερινών εργασιών που απαιτούνται για την ομαλή λειτουργία του Port Lockroy, αναζητούμε υποψηφίους που μπορούν να «φέρουν» στην ομάδα μία σειρά από δεξιότητες (…) Αλλά πέρα από αυτό, είναι σημαντικό για τους υποψηφίους να μας δείξουν ποιοι είναι – πρέπει να τους γνωρίσουμε, μέσω της αίτησής τους και καθ‘ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας επιλογής. Οι επιτυχόντες υποψήφιοι θα ζήσουν σε περιορισμένους χώρους για πέντε μήνες, οπότε είναι επίσης σημαντικό να φροντίσουμε για τη σωστή ισορροπία δεξιοτήτων και προσωπικοτήτων.»

Όσοι επιθυμούν να υποβάλουν αίτηση για τις θέσεις εργασίας, μπορούν να το κάνουν στην ιστοσελίδα της UKAHT. Η προθεσμία λήγει την Δευτέρα του Πάσχα, 25 Απριλίου στις 23:59 (ώρα Βρετανίας).  την τελική προθεσμία να λήγει στις 23:59 BST τη Δευτέρα 25 Απριλίου.

Οι επιτυχόντες θα περάσουν μια εβδομάδα εκπαίδευσης στο Κέιμπριτζ τον Οκτώβριο του 2022, πριν αναχωρήσουν για την Ανταρκτική αργότερα μέσα στο έτος, όπου θα ζήσουν και θα εργαστούν ως τον Μάρτιο του 2023.