Ελλάδα: Διευκρινίσεις του υπουργείου Υγείας για την 4η δόση του εμβολίου

408

Σε διευκρινίσεις σχετικά με τη χορήγηση της τέταρτης δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοϊού προχώρησε σήμερα το υπουργείο Υγείας.

Το υπουργείο επισημαίνει ότι όπως τονίστηκε και στην ενημέρωση για τους άνω των 60 ετών «υπάρχει ισχυρή σύσταση» να προχωρήσουν σε 4η δόση μετά την παρέλευση τετραμήνου από την τρίτη αναμνηστική δόση, κάτι που σημαίνει πως δεν είναι υποχρεωτική.

Σημειώνεται πως τέταρτη δόση δεν έχει να κάνει με την ισχύ ή όχι των πιστοποιητικών εμβολιασμού και όσων διευκολύνσεων απορρέουν από αυτά για τους πολίτες. Ωστόσο, όπως τονίστηκε, η δεύτερη αναμνηστική δόση σε άτομα άνω των 70 ετών και σε όσους άνω των 60 αλλά με υποκείμενα νοσήματα, έχει ευεργετικά αποτελέσματα καθώς μειώνει σημαντικά την πιθανότητα βαριάς νόσησης και άρα και νοσηλείας.

Σταδιακά το άνοιγμα της πλατφόρμας για ραντεβού

Σταδιακά θα ανοίγει η πλατφόρμα των ραντεβού για τον εμβολιασμό με την δεύτερη αναμνηστική δόση (4η δόση) εμβολίου κατά της covid-19 για τους άνω των 60 ετών. Ειδικότερα θα ανοίγει ανά ηλικιακή δεκαετία και η αρχή θα γίνει την Πέμπτη 7 Απριλίου για τους 80 και άνω. 

Την επόμενη εβδομάδα θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 70-79 ετών και θα ακολουθήσει η ομάδα 60-69 ετών. Τα παραπάνω ανακοίνωσε ο γενικός γραμματέας ΠΦΥ Μάριος Θεμιστοκλέους, κατά την έκτακτη ενημέρωση για το Εθνικό Σχέδιο εμβολιαστικής κάλυψης για τη νόσο covid-19, όπου και ανακοινώθηκε η σύσταση για 4η δόση εμβολιασμού κατά της covid-19 για τους άνω των 60 ετών μετά από εισήγηση της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών.