Τέλος η υποχρεωτική καραντίνα μετά από λοίμωξη με Covid-19

490

Η Γερμανία θα καταστήσει προαιρετική την απομόνωση από την 1η Μαΐου σε περίπτωση Covid λοίμωξης με ή χωρίς συμπτώματα, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Υγείας, βασιζόμενος στην βούληση των πολιτών.

Ωστόσο, επέμεινε στην «ισχυρή σύσταση» να απομονωθεί κανείς για τουλάχιστον πέντε ημέρες σε περίπτωση μόλυνσης, με πιθανότητα να τερματιστεί η καραντίνα με αρνητικό τεστ.

Οι τρέχοντες κανόνες «λειτουργούν, αλλά δεν χρειάζονται μόνιμα», εξήγησε ο Καρλ Λάουτερμπαχ.

Από εδώ και πέρα, οι κανονισμοί «βασίζονται στην ελεύθερη βούληση», πρόσθεσε, με εξαίρεση το υγειονομικό προσωπικό που θα πρέπει να συνεχίσει να απομονώνεται.

Ο αριθμός των μολύνσεων στη Γερμανία παραμένει υψηλός, αλλά τα νοσοκομεία δεν είναι κορεσμένα, με την πλειονότητα των κρουσμάτων να είναι σχετικά ήπια.

Στις αρχές του μήνα, η χώρα κατήργησε την υποχρέωση χρήσης μάσκας σε καταστήματα και σχολεία και δεν διαφαίνεται κοινοβουλευτική πλειοψηφία για την πρωτοβουλία της κυβέρνησης του Όλαφ Σολτς να εισαγάγει υποχρέωση εμβολιασμού για όλους τους ενήλικες. Στο εξής η επιτροπή που ασχολείται με το θέμα στοχεύει σε υποχρέωση για τους άνω των 50 ετών.