Η Γερμανία έχει φτάσει στο απόγειο του κύματος της «omicron»

307

Παρόλο που ανέφερε ότι η Γερμανία πιθανότατα πέρασε την κορύφωση των λοιμώξεων όμικρον, το Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ προειδοποίησε ότι τα κρούσματα κορονοϊού παραμένουν υψηλά. Παρόλα αυτά, η χώρα εξετάζει το ενδεχόμενο χαλάρωσης των κανόνων καραντίνας.

Η Γερμανία φαίνεται να έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της, ανακοίνωσε την Πέμπτη το Ινστιτούτο Robert Koch (RKI). «Η κορύφωση του κύματος μάλλον έχει φτάσει, αλλά η πίεση μόλυνσης παραμένει πολύ υψηλή με περισσότερα από 1,5 εκατομμύρια κρούσματα COVID-19 να έχουν αναφερθεί στο RKI μέσα σε μία εβδομάδα», ανέφερε το ινστιτούτο.

Το πιο μεταδοτικό στέλεχος του όμικρον, BA.2 , είναι πλέον η κυρίαρχη παραλλαγή COVID-19 στη Γερμανία.

Η Γερμανία θα εξετάσει το ενδεχόμενο χαλάρωσης των κανόνων καραντίνας

Τουλάχιστον το 76% του πληθυσμού της Γερμανίας έχει εμβολιαστεί πλήρως και το 59% των ανθρώπων έχει ήδη λάβει αναμνηστικό εμβόλιο. Η Γερμανία σχεδιάζει να τερματίσει την υποχρεωτική καραντίνα για τα περισσότερα άτομα που κολλούν COVID-19, προτείνουν το Υπουργείο Υγείας και το RKI.

Το πρακτορείο ειδήσεων Reuters ανέφερε ότι έχει δει πρόταση, για την κατάργηση των υφιστάμενων κανόνων καραντίνας που ισχύουν για τουλάχιστον επτά ημέρες. Ο υπουργός Υγείας Karl Lauterbach θέλει να το αλλάξει με εθελοντική πενταήμερη απομόνωση και ένα τεστ στο τέλος. Οι προτάσεις απαιτούν την έγκριση των αρχών στα 16 ομοσπονδιακά κρατίδια της Γερμανίας.