Ολοκληρώθηκαν οι συνομιλίες Ρώσων-Ουκρανών, πιθανή η συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι

484

Ολοκληρώθηκαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας, στην Κωνσταντινούπολη, όπως μεταδίδει το CNN Turk.

Σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό οι διαβουλεύσεις θα συνεχιστούν αύριο, Τετάρτη. Ωστόσο, το Reuters μεταδίδει ότι αυτή τη στιγμή δεν είναι σαφές αν θα υπάρξει δεύτερη ημέρα συνομιλιών.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας της Ρωσίας, η Μόσχα θα προχωρήσει σε «δραστική μείωση» των στρατιωτικών επιχειρήσεων σε Κίεβο και Τσερνίχιβ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Από την πλευρά του το CNN Turk αναφέρει ότι Ρώσος αξιωματούχος είπε: «Η σύνοδος Πούτιν-Ζελένσκι είναι δυνατή εάν συμφωνήσουν οι υπουργοί Εξωτερικών. Συμφωνήσαμε σε μερικά σημεία. Θα θέσουμε τις προτάσεις της Ουκρανίας ενώπιον του Πούτιν».

Η υποδοχή Ερντογάν στους διαπραγματευτές Ουκρανίας-Ρωσίας

Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποδέχθηκε τις αντιπροσωπείες δηλώνοντας ότι και οι δύο πλευρές έχουν «νόμιμες ανησυχίες», ενώ τόνισε ότι «εναπόκειται και στις δύο πλευρές να τερματίσουν αυτή την τραγωδία».

Οι συνομιλίες μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας ξεκίνησαν λίγο πριν τις 11 το πρωί στο ανάκτορο Ντολμά Μπαχτσέ στην Κωνσταντινούπολη, όπου «παρών» ήταν και ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Οι δύο αντιπροσωπείες κάθισαν απέναντι η μία από την άλλη και βασικά θέματα συζήτησης φέρεται να αποτέλεσαν οι εγγυήσεις ασφαλείας και η οργάνωση κατάπαυσης του πυρός για την αντιμετώπιση των ανθρωπιστικών αναγκών.