Η Ρωσία μπλόκαρε την πρόσβαση στην ιστοσελίδα της Bild

393

Η Ρωσία ανακοίνωσε ότι μπλόκαρε την πρόσβαση στην ιστοσελίδα της Bild, έπειτα από εισαγγελικό αίτημα. 

Η ρυθμιστική αρχή της Ρωσίας για τα ΜΜΕ ανακοίνωσε ότι μπλοκάρει την πρόσβαση στην ιστοσελίδα της γερμανικής εφημερίδας για κατοίκους της Ρωσίας, έπειτα από αίτημα που κατέθεσαν οι εισαγγελείς στις 26 Μαρτίου. Δεν διευκρίνιζε γιατί ζητήθηκε αυτό. 

«Το μπλοκάρισμα της Bild από τους λογοκριτές της Ρωσίας επιβεβαιώνει τη δημοσιογραφική δουλειά μας για τη δημοκρατία, την ελευθερία και τα ανθρώπινα δικαιώματα», επεσήμανε ο αρχισυντάκτης του Μέσου, Γιοχάνες Μπόιε. 

«Μας ενθαρρύνει να δώσουμε στους Ρώσους πολίτες ακόμη περισσότερες ευκαιρίες για να ενημερωθούν με ειδήσεις και δεδομένα πέρα από τη ρωσική κυβερνητική προπαγάνδα», ανέφερε ακόμη. 

Ήδη, μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, η Ρωσία ενέκρινε νόμο που προβλέπει ποινές φυλάκισης έως 15 ετών για τη διάδοση «ψευδών» ειδήσεων για τον στρατό.

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, διέψευσε στις 18 Μαρτίου δημοσίευμα της Bild που ανέφερε ότι το αεροπλάνο με το οποίο ταξίδευε προς το Πεκίνο έκανε στροφή και γύρισε στη Μόσχα.  

«Καταλάβαμε πριν από καιρό ότι δεν υπάρχουν ανεξάρτητα δυτικά ΜΜΕ», είχε πει ο Λαβρόφ, αναφέροντας συγκεκριμένα τη Bild ως παράδειγμα αυτού που η Μόσχα αποκαλεί την «αυτοκρατορία ψεμάτων» της Δύσης.