Ο Ζελένσκι θα μιλήσει στην ελληνική Βουλή Τετάρτη ή Πέμπτη

442

Την ερχόμενη Τετάρτη ή Πέμπτη αναμένεται να απευθυνθεί, μέσω τηλεδιάσκεψης, στο ελληνικό Κοινοβούλιο, ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η ομιλία του αναμένεται να διαρκέσει 20 λεπτά. Σύμφωνα με ανώτατες κοινοβουλευτικές πηγές, τη Δευτέρα, ο πρεσβευτής της Ουκρανίας Σεργίι Σουτένκο θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων, Κωνσταντίνο Τασούλα, για να οριστικοποιηθούν οι σχετικές λεπτομέρειες.

Από τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Κατρούγκαλος είχε χαρακτηρίσει ως «θετική κίνηση αλληλεγγύης» την πρόσκληση στον πρόεδρο Ζελένσκι να μιλήσει στη Βουλή.

«Η Ελλάδα πρέπει να πρωταγωνιστήσει στη διπλωματική προσπάθεια για άμεσο τερματισμό του πολέμου, ως χώρα ειρήνης και ήπιας ισχύος», ανέφερε ο Γιώργος Κατρούγκαλος με ανάρτησή του στο Twitter.

Kατά τη χθεσινή επικοινωνία που είχε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ζελένσκι, ο Ουκρανός πρόεδρος τον συνεχάρη για την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου, ενώ ο πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη σύνδεση της Οδησσού με την ιστορία του Ελληνισμού και την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης.