Αφιέρωμα της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας στον Γιώργο Κουγιουμτζίδη

295

Το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε ο Γιώργος Κουγιουμτζίδης στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U23 που διεξήχθη στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας ήταν ακόμα μία αφορμή προκειμένου η Παγκόσμια Ομοσπονδία να σταθεί στο «φαινόμενο».

Ο Έλληνας πρωταθλητής ξεχώρισε με την εντυπωσιακή του πορεία μέχρι το πιο ψηλό σκαλί του βάθρου αναγκάζοντας την UWW να σταθεί στην απόδοσή του και να τον αποθεώσει. «O Γιώργος Κουγιουμτζίδης έφτασε κοντά στο χρυσό μετάλλιο, αλλά τελικά περιορίστηκε με το ασημένιο τόσο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κάντετ όσο και στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων.

Για να περάσει το τελευταίο εμπόδιο χρειαζόταν κάτι ιδιαίτερο», σημειώνει η Παγκόσμια Ομοσπονδία για όσα πέτυχε το «φαινόμενο» πριν τη διοργάνωση του Πλόβντιβ και συνεχίζει: «Στον τελικό των 79 κιλών στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα U23 στο Πλόβντιβ της Βουλγαρίας, ο 21χρονος όδευε για ακόμη μια φορά προς τη δεύτερη θέση. Έχανε με 8-2 από τον Γεωργιανό Εβσέμ Σβελίτζε και δέχτηκε μια σειρά από επιθέσεις. Λίγο πριν την ανάπαυλα, μείωσε το προβάδισμα του αντιπάλου του σε 8-4 και στη συνέχεια δούλεψε στις επιθέσεις του. Ο τελικός βρισκόταν στα χέρια του Σβελίτζε, όμως ο Κουγιουμτζίδης με μια εκπληκτική επιστροφή ανάγκασε τον Γεωργιανό να βγει εκτός ρυθμού αγώνα».

Ο Κουγιουμτζίδης δήλωσε στην UWW: «Στην αρχή της δεύτερης περιόδου κατάλαβα ότι είναι κουρασμένος. Κι εγώ ήμουν κουρασμένος αλλά προσπάθησα για το καλύτερο και νομίζω ότι αυτή ήταν η διαφορά. Είναι διαφορετική αίσθηση να κερδίζεις το χρυσό. Ήταν λίγο δύσκολο, ειδικά στην πρώτη περίοδο. Αλλά στη δεύτερη περίοδο, έκανα το καλύτερο δυνατό. Μπορώ να βελτιώσω την άμυνά μου. Θα κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ για να προκριθώ στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν μπορώ να πω τίποτα γιατί δεν ξέρω».