Χρυσό στο Ευρωπαϊκό U23 ο Κουγιουμτσίδης

282

Η κορυφή του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Πάλης U23 που διεξάγεται στη Βουλγαρία βάφτηκε «γαλανόλευκη» προς τιμήν του Γιώργου Κουγιουμτσίδη.

Στον τελικό των 79κ. στην Ελευθέρα το «φαινόμενο» της ελληνικής Πάλης θριάμβευσε επικρατώντας με 16-9 του Σβελίτζε. Ο Κουγιουμτσίδης για να φτάσει στο χρυσό μετάλλιο ξεπέρασε τον εαυτό του. Εδειξε ότι είναι γεννημένος πρωταθλητής και δεν θέλησε σε καμία περίπτωση να φύγει με το κεφάλι σκυμμένο.

Ο αγώνας δεν ξεκίνησε ιδανικά για τον Έλληνα πρωταθλητή. Βρέθηκε πίσω στο σκορ με 8-2, αλλά δεν τα παράτησε κι έκανε το εξωπραγματικό 14-0 στα σημεία, επικρατώντας τελικά με 16-9! Εκεί όπου όλα φαινόντουσαν ακατόρθωτα ο Γιώργος Κουγιουμτσίδης απέδειξε ότι δεν το βάζει κάτω και συνέχισε να παλεύει.

Στον τρίτο τελικό της καριέρας του, ήθελε όσο τίποτε άλλο το χρυσό μετάλλιο και τα κατάφερε! Πραγματοποιώντας τεράστια εμφάνιση γύρισε το ματς και στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης, προκαλώντας ξέφρενα πανηγύρια στην ελληνική αποστολή.

Ο… γητευτής της παλαίστρας σήκωσε την ελληνική σημαία ψηλά κι έφερε αμέτρητα χαμόγελα!

Η ελληνική αποστολή πάντως περιμένει με αγωνία να διπλασιαστούν αύριο (13/3) τα μετάλλια. Ο Αζαμάτ Χοσόνοβ θα παλέψει για το χάλκινο μετάλλιο στα 125κ. ελευθέρας. Αντίπαλός του ο Αζέρος Αχμάντοφ.