Η Γερμανία «σίγουρα» δεν θα στείλει πολεμικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, λέει ο Σολτς

193

Η Γερμανία σίγουρα δεν θα στείλει πολεμικά αεροσκάφη στην Ουκρανία, δήλωσε ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς σήμερα, αφού οι ΗΠΑ απέρριψαν πρόταση από την Πολωνία να μεταφέρουν τα ρωσικής κατασκευής αεροσκάφη MiG-29 σε αμερικανική βάση στη Γερμανία.

«Έχουμε παράσχει όλα τα είδη αμυντικού εξοπλισμού και έχουμε στείλει όπλα για τα οποία σας είπαμε, αλλά είναι επίσης αλήθεια ότι πρέπει να δούμε πολύ προσεκτικά τι κάνουμε στην πράξη και τα πολεμικά αεροσκάφη σίγουρα δεν διαφέρουν», είπε ο Σολτς. κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου με τον Καναδό πρωθυπουργό Τζάστιν Τριντό.

Ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς (R) και ο Καναδός Πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό δίνουν συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντηση στο Βερολίνο, Γερμανία, 09 Μαρτίου 2022.. PHOTO EPA/ODD ANDERSEN

Ερωτηθείς εάν η Γερμανία ήταν κατηγορηματικά αντίθετη στην απαγόρευση των ρωσικών εισαγωγών ενέργειας, ο Σολτς είπε ότι εργαζόταν εδώ και αρκετούς μήνες για να μειώσει την εξάρτηση της χώρας από τις εισαγωγές ορυκτών καυσίμων. «Υπάρχουν πολλά τεχνικά ζητήματα που πρέπει να αντιμετωπιστούν».

Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν – Σολτς για «διπλωματικές προσπάθειες» 

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς αυνομίλησαν σήμερα Τετάρτη για «διπλωματικές προσπάθειες» αναφορικά με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και για τη διάνοιξη ανθρωπιστικών οδών για την απομάκρυνση αμάχων, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.

Κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας, οι δύο ηγέτες συζήτησαν «επιλογές σχετικά με πολιτικές και διπλωματικές προσπάθειες» και ο Ρώσος πρόεδρος «παρείχε πληροφορίες σχετικά με τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη δημιουργία ανθρωπιστικών διαδρόμων για την απομάκρυνση αμάχων από περιοχές μαχών», ανέφερε το Κρεμλίνο σε ανακοίνωσή του.

Με πληροφορίες από naftemporiki | ΑΠΕ-ΜΠΕ