Έφυγε από τη ζωή ο αρχηγός του πρώτου πρωταθλήματος της Λάτσιο, Πίνο Γουίλσον

93

Ο αρχηγός της Λάτσιο, στο πρώτο ιστορικό πρωτάθλημα που κατέκτησε στη Serie A (1973/1974), Πίνο Γουίλσον, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 76 ετών.

Η ανακοίνωση που εξέδωσαν οι «Λατσιάλι» αναφέρει: «Η Λάτσιο, ο πρόεδρός της, ο προπονητής, οι παίκτες κι όλο το επιτελείο εκφράζουν τα βαθιά τους συλλυπητήρια για τον θάνατο του αρχηγού του πρώτου „σκουντέτο“, Πίνο Γουίλσον, και συμπάσχουν με τον πόνο της οικογένειας».

Ο εκλιπών θεωρείτο ένας από τους πιο δυνατούς αμυντικούς της γενιάς του. Με την φανέλα της Λάτσιο έπαιξε σε 324 αγώνες, σκοράροντας έξι φορές, ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα κρατούσε το ρεκόρ εμφανίσεων στο σύλλογο.

Το 1971, με την άφιξη του Τομάσο Μαεστρέλι στον πάγκο, ο Γουίλσον έγινε ένας από τους ηγέτες εκείνης της Λάτσιο, γνωστής ως „Maestrelli band, Μπάντα του Μαεστρέλι“, μιας ομάδας με χαρακτήρα που το 1974 κέρδισε το πρώτο „σκουντέτο“ στην ιστορία του συλλόγου, γεγονός που έχει μείνει στη μνήμη πολλών φιλάθλων. 

Τα μηνύματα στα social media με αφορμή το δυσάρεστο γεγονός ήταν πάρα πολλά. Όπως αυτό της Λάτσιο: «Μαζί, γίναμε πρωταθλητές. Γεια σου Πίνο, αρχηγέ μας, η ιστορία που μας δένει είναι αιώνια», αναφέρεται στο προφίλ του συλλόγου στο Twitter.