Χάμπεκ: Η Γερμανία είναι προετοιμασμένη αν σταματήσει η Ρωσία τις εξαγωγές φυσικού αερίου

288

Η Γερμανία είναι έτοιμη για το ενδεχόμενο να σταματήσει η Ρωσία τις εξαγωγές φυσικού αερίου στη μεγαλύτερη οικονομία της Ευρώπης. Αυτό δήλωσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ.

Ερωτηθείς από τον ραδιοφωνικό σταθμό Deutschlandfunk τι θα κάνει η κυβέρνηση Σολτς εάν η Ρωσία σταματήσει τις εξαγωγές φυσικού αερίου, ο Χάμπεκ απάντησε: «Είμαστε προετοιμασμένοι για αυτό. Μπορώ να πω ότι όλα είναι εντάξει για τον φετινό χειμώνα και και το καλοκαίρι. Για τον επόμενο χειμώνα, θα λάβουμε περαιτέρω μέτρα», πρόσθεσε ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας , επισημαίνοντας τη σχεδιαζόμενη νέα νομοθεσία για να διασφαλιστεί ότι η αποθήκευση φυσικού αερίου θα είναι επαρκής για το χειμώνα.

«Λαμβάνουμε επίσης προληπτικά μέτρα για το χειρότερο σενάριο, που δεν έχει ακόμη συμβεί επειδή οι Ρώσοι παραδίδουν αέριο», είπε, προσθέτοντας ότι στη χειρότερη περίπτωση το Βερολίνο θα μπορούσε να κρατήσει σε εφεδρεία «σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής με καύση λιγνίτη, ίσως και να τους διατηρήσει σε λειτουργεία», αν και η Γερμανία παραμένει προσηλωμένη στο στόχο να προχωρήσει στις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας μεσοπρόθεσμα.