Η Ουκρανία συμφωνεί σε ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία-Ο Πούτιν έδωσε εντολή να τεθεί σε επιφυλακή η πυρηνική αποτροπή

200

Η Ουκρανία λέει ότι ήταν έτοιμη να διαπραγματευτεί με τη Μόσχα και έστειλε εκπροσώπους της στα σύνορα με τη Λευκορωσία. Η Ρωσία έχει θέσει τις δυνάμεις της πυρηνικής αποτροπής σε επιφυλακή, σύμφωνα με τον Πρόεδρο Πούτιν.

Συλλαλητήρια ενάντια στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία έχουν πραγματοποιηθεί στο Λονδίνο, το Βερολίνο και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες

Ο Ζελένσκι είπε ότι η αντιπροσωπεία της Ουκρανίας είναι έτοιμη να ξεκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Volodymyr Zelenskyy συμφώνησε να ξεκινήσει ειρηνευτικές συνομιλίες με τη Ρωσία, ανακοίνωσε το γραφείο του την Κυριακή.

Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με τον ισχυρό άνδρα της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, το γραφείο του Ζελένσκι δήλωσε ότι συμφώνησε να στείλει αντιπροσωπεία σε συνάντηση στα σύνορα Λευκορωσίας-Ουκρανίας κοντά στον ποταμό Πρίπιατ.

Οι συνομιλίες θα είναι οι πρώτες που θα πραγματοποιηθούν από τότε που η Ρωσία εισέβαλε στην Ουκρανία. Το γραφείο του είπε ότι οι συνομιλίες θα διεξαχθούν χωρίς προϋποθέσεις.

«Συμφωνήσαμε ότι η ουκρανική αντιπροσωπεία θα συναντηθεί με τη ρωσική αντιπροσωπεία χωρίς προϋποθέσεις στα σύνορα Ουκρανίας-Λευκορωσίας, κοντά στον ποταμό Πρίπιατ», ανέφερε ο Ζελένσκι σε δήλωση.

Η ρωσική πυρηνική αποτροπή σε κατάσταση συναγερμού

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν έδωσε εντολή να τεθούν οι ρωσικές δυνάμεις πυρηνικής αποτροπής σε κατάσταση υψηλού συναγερμού.

«Δίνω εντολή στον υπουργό Άμυνας και στον αρχηγό του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων να θέσουν τις αποτρεπτικές δυνάμεις του ρωσικού στρατού σε ειδική υπηρεσία μάχης», είπε ο Πούτιν σε τηλεοπτική ομιλία του.

Η κίνηση έρχεται μετά από ένα κύμα κυρώσεων για την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία που φαίνεται ότι θα ακρωτηριάσει τη ρωσική οικονομία.