Ρωσικό υπουργείο Άμυνας: Δεν χτυπάμε αμάχους, μόνο στρατιωτικές υποδομές

181

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας υποστήριξε χτυπούν μόνο στρατιωτικές υποδομές στο έδαφος της Ουκρανίας και τίποτα δεν απειλεί τον άμαχο πληθυσμό.

Στην ίδια ανακοίνωση του ρωσικό υπουργείο τονίζει ότι οι μονάδες και ο στρατός των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας εγκαταλείπουν μαζικά τις θέσεις τους, πετώντας τα όπλα τους. Αυτό αποδεικνύεται από τα μέσα πληροφοριών, πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reuters, επικαλούμενο τον σύμβουλο του Ουκρανού υπουργού Εσωτερικών, μετέδωσε ότι οκτώ άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και εννέα έχουν τραυματιστεί.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν, στην ομιλία του, ανακοίνωσε ειδική στρατιωτική επιχείρηση στο Ντονμπάς. Διαβεβαίωσε ότι τα σχέδια της Μόσχας δεν περιλαμβάνουν την κατοχή της Ουκρανίας, προσθέτοντας πως την ευθύνη για την όποια αιματοχυσία ακολουθήσει θα την έχει το «ουκρανικό καθεστώς».

Υπό τον έλεγχο των Ρώσων όλο το Ντονμπάς

Ο επικεφαλής της Λαϊκής Δημοκρατίας του Ντονέτσκ, Ντενίς Πουσίλιν ανακοίνωσε ότι η στρατιωτική επιχείρηση για ανακατάληψη ολόκληρης της περιφέρειας του Ντονμπάς (που περιλαμβάνει το Ντονιέτσκ και του Λουγκάνσκ) «σύντομα θα έχει λήξει», καθώς ήδη οι Ουκρανοί στρατιώτες υποχωρούν και αποχωρούν από όλη την περιφέρεια.

Σύμφωνα με το defencenet.ru, η επιχείρηση στο Ντονιέτσκ με τη συνδρομή του ρωσικού Στρατού έχει ολοκληρωθεί και όλη επικράτεια σου Ντονμπάς, ακόμα και οι δυτικές περιοχές των Ντονιέτσκ και Λουχάνσκ έχουν περάσει στον έλεγχό των ρωσόφωνων κατά στο 100%.

Όπως είπε ο ίδιος, η επιχείρηση σύντομα θα φθάσει στο τέλος της, διαμηνύοντας ότι οι πόλεις του Ντονμπάς «θα απελευθερωθούν».

Επίσης, ανέφερε ότι το αρχηγείο των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων στο Ντονμπάς έχει καταστραφεί σχεδόν. Οι ρωσόφωνοι επιβεβαιώνουν ότι η Μόσχα έχει μόνο έναν στόχο: Την ασφάλεια των ρωσόφωνων της Ουκρανίας, η οποία λόγω της απόφασης του Κιέβου να εκκαθαρίσει τους ρωσόφωνους άλλαξε όλα τα δεδομένα και την αρχική πρόθεση της Ρωσίας να μην προχωρήσει σε ευρεία επιχείρηση.

Με πληροφορίες απο Lifo & defencenet.ru