Xαοτικό σκηνικό στο Έσσεν, έπιασε φωτιά σε συγκρότημα διαμερισμάτων στη συνοικία Westviertel

610

Περίπου 100 κάτοικοι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το κτίριο αφού ξύπνησαν από τη φωτιά στη μέση της νύχτας. Οι φλόγες φέρεται να άναψαν από την καταιγίδα Antonia.

Ένα μεγάλο συγκρότημα κατοικιών στην πόλη Έσσεν της δυτικής Γερμανίας χρειάστηκε να εκκενωθεί την Κυριακή, αφού μια μεγάλη πυρκαγιά κατέλαβε τμήμα του κτιρίου.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στη συνοικία Westviertel, η οποία βρίσκεται ακριβώς δυτικά του κέντρου της πόλης Έσσεν . Τα αίτια είναι ακόμα άγνωστα, αλλά η αστυνομία είπε ότι μόλις τεθεί υπό έλεγχο η φωτιά, θα διεξαχθεί έρευνα. Τρία άτομα έχουν τραυματιστεί από τη φωτιά μέχρι στιγμής λόγω εισπνοής καπνού.

Οι κάτοικοι περιέγραψαν μια χαοτική σκηνή που ξεκίνησε περίπου στις 2:00 π.μ. (12:00 π.μ. UTC), καθώς κάποιος φώναξε «φωτιά, φωτιά», ωθώντας τους ανθρώπους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους το συντομότερο δυνατό. Αυτόπτες μάρτυρες είπαν στο πρακτορείο ειδήσεων DPA ότι η φωτιά εξαπλώθηκε μέσα σε 20 λεπτά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φλόγες πυροδοτήθηκαν σε μεγάλο βαθμό από τους ισχυρούς ανέμους από την καταιγίδα Antonia , η οποία έπληξε περιοχές της δυτικής και της νότιας Γερμανίας το βράδυ της Κυριακής. Η καταιγίδα Antonia είναι το τρίτο έντονα καιρικά φαινόμενα στη Γερμανία σε λιγότερο από μια εβδομάδα. Οι πυροσβέστες δήλωσαν ότι τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν γίνει άμεσα σαφή

Η φωτιά έκλεισε δρόμους στο Έσσεν

Σύμφωνα με το Radio Essen, η πυρκαγιά εικάζεται ότι ξεκίνησε σε ένα από τα μπαλκόνια της πολυκατοικίας. Οι 100 κάτοικοι μεταφέρθηκαν σε κοντινό αμφιθέατρο του πανεπιστημίου, όπου στεγάζονται και περιμένουν πληροφορίες για την τύχη των σπιτιών τους.

Το περιστατικό προσέλκυσε στο σημείο περίπου 150 πυροσβέστες, οι οποίοι προσπαθούν ακόμη να σβήσουν τη φωτιά από νωρίς το πρωί.

„Αυτό είναι πολύ δύσκολο και μερικές φορές επικίνδυνο για τις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης αυτή τη στιγμή, πρέπει να πάνε σε κάθε διαμέρισμα“, είπε εκπρόσωπος της πυροσβεστικής στο DPA, προσθέτοντας ότι δεν είναι σαφές πόσος χρόνος θα διαρκέσει.

Αλλά το μέγεθος της πυρκαγιάς ήταν τέτοιο που η πυροσβεστική υπηρεσία του Έσσεν «σίγουρα δεν είχε δει ποτέ» στην πόλη, δήλωσε εκπρόσωπος στο Radio Essen.

Η επιχείρηση οδήγησε επίσης στο κλείσιμο των μεγάλων δρόμων προαστιακού που οδηγούσαν στο κέντρο της πόλης, τη στιγμή που άρχιζε η ώρα αιχμής.