Υλένια και Ζεϊνάπ: Eνας νεκρός άντρας -Κακοκαιρία μέχρι και το Σαββατοκύριακο

234

Ένας 55χρονος άντρας έχασε τη ζωή του στην Κάτω Σαξονία όταν ένα δέντρο κόπηκε και καταπλάκωσε το αυτοκίνητό του.

Η πυροσβεστική υπηρεσία του Βερολίνου κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της καταιγίδας. Μία σκηνή, όπου γίνονται τεστ κορωνοϊού στο Kλέβε στον Κάτω Ρήνο δεν άντεξε στην καταιγίδα και καταστράφηκε από τον αέρα, σύμφωνα με την πυροσβεστική. Στο Βούπερταλ, ένα δέντρο ύψους περίπου 40 μέτρων έπεσε στον κρεμάμενο σιδηρόδρομο, το ορόσημο της πόλης.

Κακοκαιρία μέχρι και το Σαββατοκύριακο

Η Λουφτχάνσα ακύρωσε τουλάχιστον 20 πτήσεις ενώ δεν λειτούργησαν τα σχολεία και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στη Βόρεια Ρηνανία Βεστφαλία, στο Βρανδεμβούργο, το Βερολίνο και το Ζάαρλαντ. Χιλιάδες νοικοκυριά έμειναν χωρίς ρεύμα σε πολλά κρατίδια. 54.000 ήταν για παράδειγμα στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και 10.000 στη Βαυαρία. Τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και σήμερα και οι αρχές συνιστούν τον περιορισμό των μετακινήσεων στο ελάχιστο.

Σήμερα τη θέση της Υλένια θα πάρει η Ζεϊνέπ (πρόκειται για δυο γυναικεία ονόματα). Η Υλένια το απόγευμα της Πέμπτης θα κατευθυνθεί προς τις χώρες της Βαλτικής και τη Φιλανδία. Καταιγίδες θα σημειωθούν νοτιοδυτικά κυρίως, η θερμοκρασία ωστόσο κατά τόπους θα είναι υψηλή, φθάνοντας ακόμα και τους 18 βαθμούς Κελσίου. Οι καταιγίδες θα συνεχιστούν και το Σαββατοκύριακο.

DPA, BDT, AFP / Μαρία Ρηγούτσου