Πάτρα: Τρία παιδιά της ίδιας οικογένειας πέθαναν ανεξήγητα – Θα καταθέσουν γονείς και γιατροί

156

Στο «μικροσκόπιο» της Εισαγγελίας μπήκαν από χθες οι ανεξήγητοι θάνατοι των τριών μικρών κοριτσιών της ίδιας οικογένειας στην Πάτρα. 

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Πελοπόννησος», διατάχθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών επείγουσα προκαταρκτική εξέταση για να διακριβωθούν τα –αναπάντητα μέχρι στιγμής– αίτια  των θανάτων της 7 μηνών Ιριδας (από σπάνια νόσο φλεβοκόμβου), της 3,5 ετών Μαλένας (από ηπατική ανεπάρκεια) και πρόσφατα της 9χρονης Τζωρτζίνας.

«Με τον κοινό νου φαντάζει ακατανόητο, όχι σε μια περίπτωση, αλλά σε τρεις που έπληξαν με τον πλέον τραγικό τρόπο την ίδια οικογένεια, να μην υπάρχουν επαρκείς απαντήσεις», φέρεται να ανέφερε εισαγγελική πηγή στην τοπική εφημερίδα. Μάλιστα, λόγω της σοβαρότητας του θέματος, η παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών θα δεχτεί συνδρομή απ’ όλες τις εισαγγελικές βαθμίδες. 

Όπως έγινε γνωστό, πρόκειται να κληθούν για να καταθέσουν οι γονείς των τριών κοριτσιών, οι ιατροδικαστές που συνέταξαν εκθέσεις για τους «μυστηριώδεις» θανάτους και οι γιατροί των παιδιών.

«Εν έτει 2022, η ιατρική επιστήμη πλήττεται όταν ασαφώς και με ελλιπείς εξηγήσεις τρία παιδάκια βρίσκονται στον τάφο», ήταν το δεύτερο σχόλιο της εισαγγελικής πηγής της «Π» μετά την εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης. Η 9χρονη Τζωρτζίνα είχε παρουσιάσει καρδιακό πρόβλημα την άνοιξη του 2021. Μέχρι τον Ιούλιο παρέμενε νοσηλευόμενη στην ΜΕΘ Παίδων του Νοσοκομείου Ρίου.

Στις 17 Ιουλίου η μικρή επέστρεψε υγιής στο σπίτι της μαζί με τους γονείς της. Όμως, σύντομα ξαναμπήκε στο νοσοκομείο. Πριν λίγες εβδομάδες μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας για νευρολογικό έλεγχο λόγω της εγκεφαλίτιδας που είχε υποστεί. Μερικές ημέρες πριν κατέληξε από ανακοπή καρδιάς. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή Αθηνών, Σωτήρη Μπουζιάνη, που διενήργησε τη νεκροψία – νεκροτομή της 9χρονης, δεν κατάφερε να προσδιορίσει τον λόγο της καρδιακής ανακοπής της μικρής.