Με κράνος και αλεξίσφαιρο γιλέκο η υπουργός Αναλένα Μπέρμποκ στην Ουκρανία

188

Έκπληκτοι οι κάτοικοι στην ανατολική Ουκρανία είδαν χθες την υπουργό Εξωτερικών της Γερμανίας, Αναλένα Μπέρμποκ, να τους εκφράζει τη αμέριστη συμπαράσταση του Βερολίνου, εν μέσω φόβων για ρωσική εισβολή στη χώρα τους.

Οι κάμερες απαθανάτισαν την «πράσινη» Γερμανίδα υπουργό με κράνος και αλεξίσφαιρο γιλέκο να κόβει βόλτες χθες το πρωί με τους σωματοφύλακές της, σε δρόμους της Zaporizhia στην ανατολική Ουκρανία.

Όπως γράφει η εφημερίδα «Bild», η Αναλένα βρέθηκε στις 6.30 το πρωί στα σύνορα μεταξύ της Ουκρανίας και των περιοχών γύρω από το Ντόνετσκ, όπου τον έλεγχο έχουν φιλορώσοι αυτονομιστές.

«Όταν ήταν μικρή, η Αναλένα ήθελε να γίνει πολεμική ανταποκρίτρια, τώρα όμως η 41χρονη υπουργός βλέπει ότι έχουν αφήσει πίσω τους οι μάχες μεταξύ των αυτονομιστών που υποστηρίζονται από τη Ρωσία και του ουκρανικού στρατού, το 2014», σχολιάζει το δημοσίευμα.

Η Γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Annalena Baerbock επισκέπτεται το Shyrokyne στην περιοχή του Ντόνετσκ, Ουκρανία, 08 Φεβρουαρίου 2022. PHOTO: EPA/Bernd von Jutrczenka

Η ένταση στην περιοχή έχει αυξηθεί από τον περασμένο Νοέμβριο, όταν η Ρωσία άρχισε να συγκεντρώνει πάνω από 100.000 στρατιώτες στα σύνορα με την Ουκρανία.

Η Γερμανίδα υπουργός είδε πεταμένα παιχνίδια στο δρόμο και κατεστραμμένα σπίτια. «Μπορείς να νιώσεις τι συνέβη εδώ. Οι άνθρωποι έχασαν τα πάντα από τη μια μέρα στην άλλη», είπε χαρακτηριστικά.