Η επικεφαλής της Greenpeace Τζένιφερ Μόργκαν θα γίνει υφυπουργός Εξωτερικών και ειδική εκπρόσωπος για τη διεθνή πολιτική για το κλίμα

123

Την μέχρι τώρα επικεφαλής της οργάνωσης Greenpeace Τζένιφερ Μόργκαν προτίθεται να διορίσει ως υφυπουργό Εξωτερικών και ειδική εκπρόσωπο για τη διεθνή πολιτική για το κλίμα η υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Der Spiegel.

Όπως επισημαίνει το περιοδικό, ο διορισμός της αμερικανίδας ακτιβίστριας αναμένεται να εγκριθεί στο αυριανό υπουργικό συμβούλιο, ωστόσο υφυπουργός θα γίνει αργότερα, καθώς χρειάζεται προηγουμένως να λάβει την γερμανική υπηκοότητα. Η σχετική αίτηση έχει υποβληθεί ως «κατεπείγουσα», αναφέρει το περιοδικό, το οποίο εξηγεί ότι η κυρία Μπέρμποκ γνωρίζει εδώ και χρόνια την κυρία Μόργκαν, από διεθνή συνέδρια με θέμα το περιβάλλον.

Η Αμερικανίδα ζει ήδη στο Βερολίνο και έχει σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και γερμανική φιλολογία, ενώ έχει διατελέσει και κατά το παρελθόν σύμβουλος της γερμανικής κυβέρνησης για θέματα περιβάλλοντος.