Διαμάχη της UEFA με… εστιατόριο για το όνομα μιας πίτσας

419

Το ότι η UEFA θα απειλούσε με μήνυση ένα εστιατόριο στη Γερμανία,στην Φρανκφούρτη συγκεκριμένα, το οποίο τόλμησε να βάλει στο μενού του πίτσα και να την ονομάσει Champions League ξεπερνάει κάθε φαντασία.

Η UEFA πληροφορήθηκε για το προϊόν που έχει μοτσαρέλα και μανιτάρια και έστειλε επιστολή στον ιδιοκτήτη του καταστήματος στην οποία απαιτούσε να αποσυρθεί η πίτσα αφού μόνο εκείνη μπορεί να εκμεταλλεύεται εμπορικά τα ονόματα των διοργανώσεων της!

DΟ Σαντί Σουρί, που είναι ο CEO της επιχείρησης θα δηλώσει για την ιστορία στην Bild: «Λίγο πριν από τα Χριστούγεννα λάβαμε μια επιστολή από την UEFA ότι παραβιάζαμε τα δικαιώματα άδειας χρήσης και ότι έπρεπε να αλλάξουμε το όνομα της πίτσας».

«Σαφώς κάποιοι άνθρωποι φούσκωσαν το θέμα. Φαίνεται ότι πρόκειται για μια περίπτωση ενός τοπικού πράκτορα εμπορικών σημάτων που έδειξε ιδιαίτερο ζήλο και ενήργησε πολύ βιαστικά. Το Champions League μπορεί να ζήσει κάλλιστα δίπλα σε αυτήν την πίτσα με νόστιμο ήχο», συμπλήρωσε. 

Η επιχείρηση αποφάσισε να ακολουθήσει τις συμβουλές της UEFA και δεν υπάρχει πλέον η πίτσα Champions League. Λόγω του κορωνοϊού η κίνηση έχει μειωθεί δραστικά στην πιτσαρία και έτσι ο ιδιοκτήτης αποφάσισε να μετατρέψει το μαγαζί σε κέντρο κατεψυγμένης πίστας.

Είναι το „Pizza Wolke“ και προμηθεύει 2.000 σούπερ μάρκετ στη Γερμανία και μάλλον η ιστορία με την UEFA του έκανε τεράστιο καλό αφού διαφημίστηκε σ‘ όλη την Ευρώπη.