Ο Καγκελάριος προσβλέπει στον υποχρεωτικό εμβολιασμό

479

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε σε συνέντευξή του που δημοσιεύτηκε την Κυριακή ότι είναι «αφελές» να πιστεύουμε ότι ο κορωνοϊός θα εξαφανιστεί σύντομα. Είπε στη Süddeutsche Zeitung ότι είναι ζωτικής σημασίας να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού στη Γερμανία.

„Δεν πρέπει να είμαστε αφελείς. Είναι ψευδαίσθηση να πιστεύουμε ότι η πανδημία θα εξαφανιστεί από θαύμα για πάντα σε τρεις μήνες“, είπε. „Ναι, ελπίζουμε ότι η κατάσταση θα βελτιωθεί και θα χαλαρώσει την άνοιξη και το καλοκαίρι. Αλλά το επόμενο φθινόπωρο είναι βέβαιο ότι θα έρθει.“

Πάνω από το 75% του γερμανικού πληθυσμού έχει λάβει τουλάχιστον μία δόση από τα εμβόλια COVID-19, αλλά ο Scholz θέλει να φτάσει στο 90%. «Είμαι πεπεισμένος τώρα ότι χωρίς τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, δεν θα μπορέσουμε να φτάσουμε τα ποσοστά εμβολιασμού στο επίπεδο που απαιτείται για να βγούμε από την πανδημία», είπε.

Οι δηλώσεις του έγιναν μια ημέρα πριν από μια προγραμματισμένη συνάντηση με τους ηγέτες των 16 πολιτειών της Γερμανίας για να συζητήσουν τα μέτρα για τον κορωνοϊό

Την Τετάρτη, το γερμανικό κοινοβούλιο, η Bundestag, θα συζητήσει την εισαγωγή του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Η κυβέρνηση συνασπισμού του Σολτς — αποτελούμενη από τους κεντροαριστερούς Σοσιαλδημοκράτες (SPD), το περιβαλλοντικό Κόμμα των Πρασίνων και τους νεοφιλελεύθερους Ελεύθερους Δημοκράτες (FDP) — έχει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, αλλά οι νομοθέτες θα είναι ελεύθεροι να ψηφίσουν όπως τους βολεύει.

Μια έρευνα του YouGov που ανατέθηκε από το γερμανικό πρακτορείο dpa δείχνει ότι το 60% των Γερμανών εξακολουθεί να υποστηρίζει την εισαγωγή του υποχρεωτικού εμβολιασμού, από 63% που ήταν τον Δεκέμβριο.