Το Βερολίνο προειδοποιεί τη Ρωσία ότι θα πληρώσει τίμημα αν επιτεθεί στην Ουκρανία

405

Η γερμανίδα υπουργός Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ εξέφρασε σήμερα την ελπίδα οι αυξανόμενες εντάσεις με τη Ρωσία για την Ουκρανία να επιλυθούν μέσω της διπλωματίας, αλλά ταυτόχρονα προειδοποίησε ότι η Μόσχα θα υποφέρει αν επιτεθεί στη χώρα.

„Κάθε περαιτέρω επιθετική ενέργεια θα έχει υψηλό τίμημα για τη Ρωσία από οικονομικής, στρατηγικής και πολιτικής πλευράς“, είπε η Μπέρμποκ σε κοινή συνέντευξη Τύπου με τον ουκρανό ομόλογό της Ντμίτρο Κουλέμπα. „Η διπλωματία είναι η μοναδική οδός“.

Οι συνομιλίες για την ανάπτυξη δεκάδων χιλιάδων ρώσων στρατιωτών κατά μήκος του συνόρου της Ουκρανίας, μεταξύ των ΗΠΑ, των ευρωπαίων συμμάχων και της Ρωσίας κατέληξαν σε αδιέξοδο την περασμένη εβδομάδα. Μια κυβερνοεπίθεση με στόχο την Ουκρανία πυροδότησε περαιτέρω ένταση.

Ουκρανός ΥΠΕΞ: Το Κίεβο και η Γερμανία επιθυμούν την αναβίωση των ειρηνευτικών συνομιλιών για την ανατολική Ουκρανία

Η Ουκρανία και η Γερμανία πιέζουν για την αναβίωση των τετραμερών συνομιλιών με τη Ρωσία και τη Γαλλία για τον τερματισμό της σύγκρουσης στην ανατολική περιοχή της Ουκρανίας, το Ντονμπάς, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρο Κουλέμπα σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με την γερμανίδα ομόλογό του Αναλένα Μπέρμποκ.

Όπως είπε ο Κουλέμπα, είναι σημαντικό η Γερμανία και η Γαλλία να μη λαμβάνουν αποφάσεις για την Ουκρανία πίσω από την πλάτη της.

Το Κίεβο και οι δυτικοί σύμμαχοί του έχουν σημάνει συναγερμό για τη συγκέντρωση από τη Ρωσία δεκάδες χιλιάδων στρατιωτών κοντά στα σύνορά της Ουκρανίας σε προετοιμασία για μια πιθανή στρατιωτική επίθεση.

Οι συνομιλίες μεταξύ της Μόσχας και των ΗΠΑ δεν έχουν μέχρι στιγμής αποδώσει.