Η Ελλάδα στο προσκήνιο της Παγκόσμιας Πυγμαχίας

315

«Χρυσές εποχές» ετοιμάζεται να ξαναζήσει η ελληνική πυγμαχία, καθώς στο καλεντάρι της Παγκόσμιας και Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας προστέθηκαν δύο διεθνείς αγώνες που θα διεξαχθούν στην Ελλάδα, έπειτα από πολλά χρόνια αγωνιστικής αδράνειας.

Ειδικότερα, το διεθνές τουρνουά πυγμαχίας «Κύπελλο Ακρόπολις» (Acropolis Cup) που αφορά στις κατηγορίες Ανδρών – Γυναικών θα διεξαχθεί από τις 16 έως τις 19 Ιουνίου στην Αθήνα, ενώ το ευρωπαϊκό τουρνουά «Ανδρέας Δημαρέλλης» θα πραγματοποιηθεί από 22 έως τις 25 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και θα αφορά τις μικρότερες ηλικιακές κατηγορίες. Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή για το άθλημα, καθώς τις τελευταίες δεκαετίες δεν είχε διεξαχθεί καμία μεγάλη διεθνή διοργάνωση, στην χώρα μας.

Η ελληνική πυγμαχία επιστρέφει δυναμικά στους διεθνείς αγώνες. Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός πως η εμπιστοσύνη των διεθνών ομοσπονδιών δίνει άνεμο αισιοδοξίας στο άθλημα και την αθλητική οικογένεια, καθώς το ενδιαφέρον τους στρέφεται και πάλι στην Ελλάδα, στηρίζοντας με αυτόν τον τρόπο εμπράκτως τις πρωτοβουλίες και τους αγώνες της νέας ηγεσίας, για μία πιο υγιή, πιο δυναμική και πιο πρωτοποριακή σε διεθνές επίπεδο, πυγμαχία.