Στο «τραπέζι» η τέταρτη δόση του εμβολίου για τον κορωνοϊό

379

Η τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορωνοιού θα είναι στο «μενού» την πρώτης κορωνοδιάσκεψης για τη φετινή χρονιά στη Γερμανία την ώρα που ο πρόεδρος της Γερμανικής Ένωσης Εντατικής Θεραπείας (DGIIN), Κρίστιαν Καραγιαννίδης, αναμένει σημαντική αύξηση των κρουσμάτων με την παραλλαγή Όμικρον τις επόμενες ημέρες και εβδομάδες.

Ο ίδιος κάλεσε επίσης τα νοσοκομεία να προετοιμαστούν καταλλήλως καθώς θα χρειαστούν περισσότερους θαλάμους και τμήματα, τα οποία θα μπορούσαν να ενεργοποιηθούν.

«Επιπλέον, τα τμήματα επειγόντων περιστατικών θα πρέπει να προετοιμαστούν για να διαχωρίσουν τα μολυσμένους από τους μη μολυσμένους», τόνισε ο ομογενής καθηγητής.

«Η παραλλαγή Όμικρον αναμένεται να οδηγήσει σε έλλειψη προσωπικού τουλάχιστον 10% – 30% σε νοσοκομεία και ιατρεία σε όλη την Γερμανία. Για πρώτη φορά, θα υπάρξει επίσης σημαντική διασπορά και μεταδοτικότητα στα σχολεία και τους παιδικούς σταθμούς. Πρέπει να καταρτιστούν σχέδια αποτροπής», πρόσθεσε ο Κρίστιαν Καραγιαννίδης.

Στο μεταξύ, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild», που επικαλείται πληροφορίες του Γερμανικού Πρακτορείου, οι υπουργοί Υγείας των ομόσπονδων κρατιδίων συνεδριάζουν σήμερα για την κατάσταση της πανδημίας και αναμένεται να θίξουν το θέμα της δεύτερης αναμνηστικής δόσης του εμβολίου κατά του κορωνοιού. Η εκστρατεία της τρίτης δόσης του εμβολίου είναι σε εξέλιξη στη Γερμανία ενώ στο Ισραήλ έχει ξεκινήσει ο εμβολιασμός των πολιτών με την τέταρτη δόση.

Σύμφωνα με το γερμανικό δημοσίευμα, οι υπουργοί Υγείας των κρατιδίων θα ανταλλάξουν επίσης πληροφορίες για την κατάσταση σε ότι αφορά τα κρούσματα του κορωνοιού , τα νέα ευρήματα σχετικά με την ιδιαίτερα μεταδοτική παραλλαγή Όμικρον καθώς και την διαθεσιμότητα των τεστ Covid.

Την ίδια ώρα, η Κεντρική Ένωση Εβραίων στη Γερμανία τάσσεται υπέρ του υποχρεωτικού εμβολιασμού.
«Σε περίπτωση πανδημίας, ο εμβολιασμός είναι υποχρεωτικός», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της ένωση.