Μαντλίν ΜακΚαν: Ο Γερμανός παιδόφιλος «βρισκόταν 30 λεπτά μακριά» από το σημείο εξαφάνισης

580

Πιθανή μοιάζει η ανατροπή στην υπόθεση εξαφάνισης της Μαντλίν ΜακΚαν και η κατάρρευση του κατηγορητηρίου για τον βασικό ύποπτο, τον Γερμανό παιδόφιλο Κρίστιαν Μπρίκνερ, καθώς Βρετανοί ερευνητές ισχυρίζονται πως βρει άλλοθι για τον 44χρονο.

Συγκεκριμένα, υποστηρίζουν πως ο Μπρίκνερ βρισκόταν «30 λεπτά μακριά» από το θέρετρο στην Πράια ντα Λουζ της Πορτογαλίας, τη νύχτα που χάθηκε το τετράχρονο κορίτσι.

Θυμίζεται πως η μικρή Μαντλίν εξαφανίστηκε από το δωμάτιό της – ενώ κοιμόταν – σε ένα εξοχικό διαμέρισμα στην Πορτογαλία το 2007, τη στιγμή που οι γονείς της δειπνούσαν σε ένα κοντινό εστιατόριο.

Οι γερμανικές αρχές είχαν προηγουμένως καταλήξει στο συμπέρασμα ότι ο 44χρονος, καταδικασμένος για άλλες υποθέσεις, σκότωσε το κορίτσι, καθώς τα τηλεφωνικά αρχεία τον έδειχναν να βρίσκεται κοντά στη σκηνή τη νύχτα της εξαφάνισής του, πριν από σχεδόν 15 χρόνια.

Ωστόσο, τώρα, μια ομάδα με επικεφαλής έναν πρώην Βρετανό ντετέκτιβ, καταλήγει σε διαφορετικό συμπέρασμα. Μια πηγή ανέφερε στη Sun πως «κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο Κρίστιαν Μπ. δεν μπορούσε να είχε αρπάξει τη Μαντλίν. Ήταν 30 λεπτά μακριά και δεν υπάρχει τηλεφωνικό αρχείο που να τον συνδέει με την Πράια ντα Λουζ τη μοιραία νύχτα».

Η νέα έρευνα, με επικεφαλής τον πρώην ντετέκτιβ της αστυνομίας του Σάρεϊ, Μάρκ Ουίλιαμς-Τόμας, φέρεται να βρήκε νέους μάρτυρες στην Πορτογαλία και τη Γερμανία και καθόρισε «άλλοθι που στέκει» για τον Μπρίκνερ.

Αξίζει να σημειωθεί πως σύντομα θα προβληθεί στο βρετανικό Channel 5 ένα πρόγραμμα αφιερωμένο σε όλα τα στοιχεία για την εξαφάνιση της μικρής Μαντλίν, με τίτλο «Madeleine McCann: Investigating the Prime Suspect» και το οποίο έχει «στηθεί» γύρω από τον βασικό ύποπτο, Κρίστιαν Μπρίκνερ.