Θεσσαλονίκη: Ασημένιο στα διεθνή Design Awards το λογότυπο των 56ων Δημητρίων

244

Η οπτική ταυτότητα του Φεστιβάλ των 56ων Δημητρίων ψηφίστηκε από διακεκριμένους κριτές στον χώρο του παγκόσμιου design στα διεθνή Design Awards, στο Λος Αντζελες και ξεχώρισε μεταξύ σημαντικών υποψηφιοτήτων μεγάλων brands, όπως Tesla, Mercedes και Pepsi.

Το σχεδιασμό και τις εφαρμογές του λογότυπου του Φεστιβάλ επιμελήθηκε η δημιουργική ομάδα της εταιρείας «Lazaridis Hospitality Marketing Services», με έδρα τη Θεσσαλονίκη. Η ομάδα του Δημήτρη Λαζαρίδη σχεδίασε ένα λογότυπο που συνδυάζει το αρχικό γράμμα „Δ“ των Δημητρίων και τον αριθμό 56 της διοργάνωσης με τις «Ανάσες» πολιτισμού, τέχνης και ζωής.

«Η Θεσσαλονίκη είναι μια μήτρα δημιουργικότητας, με πολλά και δημιουργικά γραφεία. Αυτή η διάκριση είναι μια ευκαιρία η πόλη να γίνει πόλος έλξης για designers απ‘ όλο τον κόσμο», αναφέρει στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο κ. Λαζαρίδης.

Περήφανη που «το Φεστιβάλ της πόλης, με 56 χρόνια ιστορία, δικαιώνει τον τίτλο του „διεθνούς“», δήλωσε η αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη, τονίζοντας, ότι με αυτή τη διάκριση ενισχύεται η εξωστρέφεια του Φεστιβάλ, αλλά και των δημιουργικών ομάδων της πόλης.

Είναι η πρώτη φορά που ο Δήμος Θεσσαλονίκης καταθέτει υποψηφιότητα για τα εν λόγω βραβεία, ενώ έχει καταθέσει και για τα Alpha Design Awards, στα οποία έχει προκριθεί, με τις τελικές διακρίσεις να ανακοινώνονται το προσεχές καλοκαίρι στην Ιταλία.

Δ.Κεχαγιά