Κίνα: Δημόσια διαπόμπευση για τέσσερις άνδρες- «Έσπασαν» τα μέτρα για τον κορονοϊό (VIDEO)

201

Οι τέσσερις άνδρες εξαναγκάστηκαν να παρελάσουν στους δρόμους της πόλης φορώντας στολές hazmat και ασπίδες προσώπου, ενώ κρατούσαν και πλακάτ με τα ονόματα και τις φωτογραφίες τους.

Οι κάμερες απαθανάτισαν αστυνομικούς στη νότια Κίνα να προβαίνουν σε μια κίνηση δημόσιας διαπόμπευσης τεσσάρων ανδρών, οι οποίοι φέρεται να παρέβησαν τα μέτρα για τον κορονοϊό. Οι τέσσερις άνδρες κατηγορήθηκαν για λαθραία διακίνηση ανθρώπων στα σύνορα της Κίνας, τα οποία είναι σε μεγάλο βαθμό κλειστά λόγω της πανδημίας της COVID-19.Εξαναγκάστηκαν, λοιπόν, να παρελάσουν στους δρόμους της πόλης Jingxi στην επαρχία Guangxi φορώντας στολές hazmat και ασπίδες προσώπου, ενώ κρατούσαν και πλακάτ με τα ονόματα και τις φωτογραφίες τους.

Οι φωτογραφίες και το βίντεο από το περιστατικό, που έλαβε χώρα στις 28 Δεκεμβρίου, έχουν προκαλέσει ανάμεικτες αντιδράσεις στο διαδίκτυο, αλλά και στα κρατικά μέσα ενημέρωσης, ενώ σε κάποιο σημείο διακρίνονται και μερικοί άνθρωποι να παρακολουθούν την εξέλιξη της διαπόμπευσης.

Σύμφωνα, πάντως, με την κρατική εφημερίδα Guangxi Daily, τα πειθαρχικά μέτρα απέτρεψαν τα εγκλήματα που σχετίζονται με τα σύνορα και ενθάρρυναν τη συμμόρφωση με την πρόληψη και τον έλεγχο της επιδημίας. Από την άλλη, οι χρήστες των social media στην Κίνα ανέφεραν σε μεγάλο ποσοστό ότι το περιστατικό θυμίζει τις διαπομπεύσεις που συνέβαιναν εκατοντάδες χρόνια πριν και παραβιάζει το πνεύμα του κράτους δικαίου.