Περπάτησε 4.023 χλμ., φορώντας μόνο ένα μαγιό κολύμβησης- Συγκέντρωσε 180.000£ για φιλανθρωπίες

253

O Μάικλ Κάλεν διέσχισε τη Βρετανία και την Ιρλανδία φορώντας μόνο ένα μαγιό κολύμβησης, μέσα σε χιόνια, βροχές και ισχυρούς ανέμους, για να συγκεντρώσει χρήματα για φιλανθρωπικούς σκοπούς. 

Ο Speedo Mick, όπως είναι το παρατσούκλι του, γιόρτασε τα 57α γενέθλιά του τερματίζοντας στο Λίβερπουλ, έχοντας καλύψει 4.023 χιλιόμετρα με τα πόδια. Στους πέντε μήνες που διήρκεσε το Giving Back Tour συγκέντρωσε σχεδόν 180.000 λίρες για φιλανθρωπικούς σκοπούς, με στόχο την υποστήριξη άστεγων, ανθρώπων με προβλήματα ψυχικής υγείας και μη προνομιούχους νέους. 

«Έτοιμος να ξαπλώσω για περίπου τρεις μήνες», ήταν η πρώτη δήλωση που έκανε μετά τον τερματισμό, όπου τον περίμεναν πολλοί υποστηρικτές αλλά και εκπρόσωπος της Έβερτον- ομάδα που υποστηρίζει- με μια φανέλα που φέρει το όνομά του. «Ειλικρινά, δεν νομίζω ότι θα μπορούσα να συνεχίσω για πολύ περισσότερο», παραδέχθηκε.

Ο Κάλεν χαρακτήρισε πρωτοφανή την υποστήριξη που είχε και δήλωσε έκπληκτος για το γεγονός ότι πολλοί άνθρωποι ήξεραν τα επιτεύγματά του. Κατά τη διάρκεια της πορείας του επισκέφθηκε φιλανθρωπικές οργανώσεις για να παραδώσει χρήματα που είχε ήδη συγκεντρώσει και να βοηθήσει ιδρύματα που δυσκολεύονται να συγκεντρώσουν πόρους, λόγω της πανδημίας. 

Τώρα, ανυπομονεί να περάσει τα Χριστούγεννα με την οικογένειά του, ενώ δεν έχει σχέδια για νέες προκλήσεις στο μέλλον. «Αλλά ποτέ δεν ξέρεις», συμπλήρωσε.