Ισόβια στον 29χρονο που είχε πέσει με αυτοκίνητο σε καρναβαλιστές στην πόλη Φόλκμαρσεν

408

Γερμανικό δικαστήριο καταδίκασε έναν άνδρα σε ισόβια κάθειρξη επειδή έπεσε με ταχύτητα με το αυτοκίνητό του πάνω σε πλήθος ανθρώπων που γιόρταζαν την κορύφωση του γερμανικού καρναβαλιού πέρυσι στη δυτική γερμανική πόλη Φόλκμαρσεν τραυματίζοντας πολλούς, ανάμεσά τους και 20 παιδιά, αναφέρει σε ρεπορτάζ της η ιστοσελίδα tagesschau.de.

Ο άνδρας αυτός, ένας ντόπιος 29 ετών, κατηγορείται ότι σκοπίμως έριξε το όχημά του πάνω στο πλήθος ανθρώπων με στόχο να σκοτώσει. Στη Γερμανία η ισόβια κάθειρξη είναι η αυστηρότερη δυνατή ποινή. Το δικαστήριο στην πόλη Κάσελ έκρινε ότι το αδίκημα που διέπραξε ήταν πολύ σοβαρό, που σημαίνει ότι η ποινή του δεν θα αναθεωρηθεί αυτόματα για να αποφυλακιστεί υπό όρους μετά 15 χρόνια, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Η Δευτέρα των Ρόδων (Καθαρά Δευτέρα)

Είναι η ημέρα κορύφωσης των εορταστικών εκδηλώσεων του καρναβαλιού στη Γερμανία και θεσμός στις καθολικές περιοχές της χώρας, ειδικά στη Ρηνανία, όπου δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι μεταμφιέζονται, καταναλώνουν αλκοόλ και παρελαύνουν στους δρόμους για να παρακολουθήσουν τα στολισμένα άρματα που συχνά σατιρίζουν δημόσια πρόσωπα και πολιτικούς.

Τα μέτρα ασφαλείας στις δημόσιες εκδηλώσεις στη Γερμανία έχουν αυστηροποιηθεί από τότε που ένας Τυνήσιος με διασυνδέσεις με ένοπλους ισλαμιστές έριξε το φορτηγό του πάνω σε μια χριστουγεννιάτικη αγορά στο Βερολίνο το 2016 σκοτώνοντας 12 ανθρώπους. Ο δράστης αρχικά διέφυγε και αργότερα έπεσε νεκρός από σφαίρες ιταλών αστυνομικών.