Ο Γερμανικός τύπος για υποχρεωτικό εμβολιασμό και ταξίδια εν μέσω πανδημίας

349

Η Hannoversche Allgemeine Zeitung σχολιάζει τη συζήτηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ανάμεσα στα κόμματα που θα απαρτίζουν την μελλοντική κυβέρνηση.

«Αν ακόμη και το FDP που είναι εξαιρετικά επικριτικό για τα μέτρα καταναγκασμού, εγκρίνει την πρόταση της Βουλής για υποχρεωτικό εμβολιασμό τότε αυτό είναι το πολυαναμενόμενο μήνυμα στον πληθυσμό ότι η κατάσταση είναι πιο δραματική από ποτέ σε αυτή την πανδημία. Και φαίνεται ότι όλα τα κόμματα που θα συμμετάσχουν στην κυβέρνηση κατάλαβαν τη σοβαρότητα της κατάστασης».

Ταξιδιωτικοί περιορισμοί

Η Märkische Oderzeitung γράφει για τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς με αφορμή την μετάλλαξη Όμικρον: «Το μόνο νόημα που έχουν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί είναι να κερδηθεί χρόνος. Αυτές οι πολύτιμες μέρες και εβδομάδες μπορεί να είναι χρήσιμες στην επιστήμη για να ερευνήσει και κατανοήσει τους κινδύνους της μετάλλαξης Όμικρον και να προσαρμόσουν το εμβόλιο.

Η εμφάνιση της μετάλλαξης πρέπει επίσης να υπενθυμίζει στη Δύση ότι θα πρέπει να αυξήσει τις προσπάθειες εμβολιασμού όχι μόνο στις χώρες της, αλλά και στις φτωχότερες χώρες με λίγα εμβόλια. Στη Νότια Αφρική, το ποσοστό εμβολιασμού είναι 24%.

Με πληροφορίες από DW