Αύξηση κατώτατου μισθού στη Γερμανία

523

Σύμφωνα με τον ιδιωτικό ειδησεογραφικό σταθμό n-tv, μεταξύ των βασικών σημείων της Προγραμματικής Συμφωνίας είναι η μη επιβολή νέων φόρων για ακίνητα, εισοδήματα και εταιρίες, η αύξηση του κατώτατου μισθού στα 12 ευρώ/ώρα, η καθιέρωση του δικαιώματος ψήφου για τις ευρωεκλογές στα 16 έτη, η απολιγνιτοποίηση έως το 2030 και η αποποινικοποίηση της κάνναβης.

Τα τρία κόμματα ανέφεραν ότι έχουν καταλήξει σε συμφωνία σε ό,τι αφορά το ζήτημα του κατώτατου μισθού 12 ευρώ/ ώρα καθώς και στην οικοδόμηση 400.000 διαμερισμάτων ετησίως, σύμφωνα με έγγραφο που είδε το πρακτορείο Reuters.

Σε ομιλίες που πραγματοποίησαν στελέχη των κομμάτων, οι Σοσιαλδημοκράτες, οι Πράσινοι και οι Ελεύθεροι Δημοκράτες ανέφεραν επίσης ότι η αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού πρόκειται να είναι ένα από τα πρώτα και πιο σημαντικά καθήκοντα του συνασπισμού.

«Είμαστε στον χώρο της πολιτικής για να δημιουργήσουμε μια κοινωνία που βασίζεται στον σεβασμό», έγραψαν. «Ένας κατώτατος μισθός 12 ευρώ [την ώρα] σημαίνει αύξηση μισθού για περίπου 10 εκατομμύρια ανθρώπους» τόνισαν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ, Reuters, Bild