Ντελίβερι κάνναβης απο την Uber – Παράδοση «μέσα σε μία ώρα»

532

Σε ένα νέο επιχειρηματικό βήμα προχώρησε η Uber, καθώς σύναψε συνεργασία με την εταιρεία λιανικών πωλήσεων κάνναβης Tokyo Smoke, προκειμένου να επιτρέψει στους πελάτες του online παραγγελίες κάνναβης που θα παραδίδονται από την Uber Eats στο Οντάριο του Καναδά.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει δημοσίευμα του BBC, οι πελάτες θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν την παραγγελία τους μέσα από μία ειδική εφαρμογή του καταστήματος λιανικής Tokyo Smoke και στη συνέχεια να την παραλάβουν από ένα κοντινό κατάστημα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, προϋπόθεση είναι οι χρήστες του Uber Eats να επαληθεύσουν την ηλικία τους στην εφαρμογή, προκειμένου να ξεκινήσουν τη διαδικασία της παραγγελίας. Στη συνέχεια, θα παραλάβουν την παραγγελία μέσα σε μία «ώρα», όπως αναφέρει η εταιρεία, η οποία μέχρι στιγμής «κρατάει τα χαρτιά της κλειστά» στο ερώτημα αν θα επεκτείνει τη δραστηριότητά της σε Καναδά και ΗΠΑ.

Σημειώνεται, ότι σύμφωνα με το νομοθετικό πλαίσιο η χρήση μαριχουάνας είναι μόνιμη από το 2018, ωστόσο, εξακολουθεί να είναι παράνομη η παράδοσή της.

Η Uber έχει στρέψει το βλέμμα της στην ακμάζουσα αγορά κάνναβης εδώ και αρκετό καιρό, όπως μεταδίδει το BBC. Ήταν Απρίλιος όταν ο διευθύνων σύμβουλος Dara Khosrowshahi είπε ότι η εταιρεία θα εξετάσει το ενδεχόμενο παράδοσης κάνναβης μόλις επιτραπεί από τη νομοθεσία των ΗΠΑ.

Η Uber δήλωσε ότι η συνεργασία της με την Tokyo Smoke θα βοηθήσει τους ενήλικες στη χώρα να αγοράσουν ασφαλή και νόμιμη κάνναβη, καταπολεμώντας με αυτό τον τρόπο τους παράνομους πωλητές.