Ρότερνταμ: Eπεισόδια σε διαμαρτυρία κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό- Πυροβολισμοί από την αστυνομία (Video)

233

Βίαια επεισόδια ξέσπασαν στο Ρότερνταμ σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μέτρων για τον κορωνοϊό, κατά τα οποία σημειώθηκαν πυροβολισμοί από αστυνομικούς. 

Οι συγκεντρωμένοι πυρπόλησαν αυτοκίνητα, έβαλαν φωτιές και πέταξαν πέτρες σε αστυνομικούς, που απάντησαν με πυροβολισμούς και ρίψεις νερού. «Δεκάδες συλλήψεις έχουν γίνει, αναμένεται ότι θα ακολουθήσουν περισσότερες. Περίπου επτά άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, συμπεριλαμβανομένων αστυνομικών», ανακοίνωσε η αστυνομία. 

«Ρίξαμε προειδοποιητικά πυρά και υπήρχαν και απευθείας πυροβολισμοί γιατί η κατάσταση ήταν επικίνδυνη», δήλωσε στο Reuters η εκπρόσωπος της αστυνομίας, Πατρίσια Βέσελς.

Ο δήμαρχος του Ρότερνταμ, Αχμέντ Αμπουταλέμπ, έκανε λόγο για «όργιο βίας». «Αστυνομικοί ένιωσαν την ανάγκη να τραβήξουν όπλο στο τέλος, για να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους», δήλωσε. Σύμφωνα με τα τοπικά ΜΜΕ, μέλη συμμοριών και χούλιγκαν μετείχαν στα επεισόδια 

Στα social media κυκλοφόρησαν φωτογραφίες ανθρώπου που, σύμφωνα με αναρτήσεις, πυροβολήθηκε από την αστυνομία, η οποία ανέφερε ότι έχει δει το υλικό, αλλά δεν γνωρίζει ακόμη πώς τραυματίστηκε ο άνδρας. 

Εκατοντάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν για να διαμαρτυρηθούν κατά του σχεδίου της κυβέρνησης για περιορισμό της πρόσβασης σε κλειστούς χώρους. Συγκεκριμένα, θα επιτρέπεται μόνο σε εμβολιασμένους, όσους έχουν νοσήσει και όσους διαθέτουν αρνητικό τεστ κορωνοϊού. Πηγή φωτό EPA

Οι αρχές ζήτησαν από ανθρώπους που κατέγραψαν εικόνες των επεισοδίων να στείλουν το υλικό στην αστυνομία, για περαιτέρω διερεύνηση. Το περασμένο Σάββατο η Ολλανδία επανέφερε κάποια μέτρα, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστούν τα κρούσματα που εκτοξεύθηκαν σε επίπεδα ρεκόρ. Τα εστιατόρια και τα καταστήματα κλείνουν νωρίτερα, ενώ αθλητικοί αγώνες γίνονται κεκλεισμένων των θυρών. 

Με πληροφορίες από Lifo