Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής: Με 6 ομάδες συμμετέχει η Ελλάδα

284

Ο παγκόσμιος Τελικός της World Robot Olympiad 2021 θα διεξαχθεί διαδικτυακά 18-21 Νοεμβρίου του 2021, με θέμα Powerbots – το μέλλον της ενέργειας. Στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2021, που διεξάγεται ψηφιακά, συμμετέχουν περισσότερες από 200 ομάδες από 65 χώρες.

Η ελληνική αποστολή αναδείχθηκε από τον εθνικό διαγωνισμό που διοργάνωσε ο WRO Hellas, ο μη κερδοσκοπικός Οργανισμός Εκπαιδευτικής Ρομποτικής, Επιστήμης και Τεχνολογίας με στρατηγικό συνεργάτη την COSMOTE. Τη χώρα μας θα εκπροσωπήσουν στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό στην Regular κατηγορία  οι ομάδες που βγήκαν πρώτες στην εθνικό τελικό. Δηλαδή οι ομάδες ROBOTONIO στην κατηγορία Regular Δημοτικού, ROBOKS στην κατηγορία Regular Γυμνασίου και  Πυθαγόρας στην κατηγορία Regular  Λυκείου. Λόγω του υψηλού επιπέδου των συμμετοχών στην Open Κατηγορία Λυκείου θεωρούμε ότι η χώρα μας έχει τη δυνατότητα υψηλών διακρίσεων στον Παγκόσμιο Διαγωνισμό, με την εκπροσώπησή της από τις εξής ομάδες: Minders, Airgenics και Autonomous, όπως αναφέρει η WRO Hellas.

Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής 2021: Οι ελληνικές ομάδες προτείνουν λύσεις για κλιματική αλλαγή

Τα έργα των ελληνικών ομάδων, αξιοποιώντας την τεχνολογία και την καινοτομία, προτείνουν λύσεις για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής μέσα από τη χρήση ανανεώσιμων πηγών ενέργειας. Οι ελληνικές ομάδες θα παρουσιάσουν ένα αυτοματοποιημένο θερμοκήπιο ή αυτόματο φωτισμό από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, όπως το φως του ήλιου, τον άνεμο, τη βροχή, τις παλίρροιες, τα κύματα και τη γεωθερμική θερμότητα για τον φωτισμό και λειτουργία μιας περιοχής.

Η Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής είναι ένας από τους πιο σημαντικούς διαγωνισμούς ρομποτικής σε παγκόσμιο επίπεδο. Η χώρα μας  συμμετέχει στον διαγωνισμό από το 2009, έχοντας κατακτήσει 6 μετάλλια και 9 θέσεις στην πρώτη δεκάδα.