«Χρυσός» στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα U23 ο Πιλίδης

562

Διπλή χαρά, απερίγραπτα συναισθήματα και η Ελλάδα στην κορυφή του παγκοσμίου πρωταθλήματος πάλης U23. Ο Γιώργος Πιλίδης κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο Βελιγράδι στην κατηγορία των 65κ. προκαλώντας ρίγη συγκίνησης με την τιτάνια προσπάθειά του.

Η ελληνική πάλη, γιορτάζει διπλά, καθώς ο «γίγαντας» Αμαζάτ Χοσόνοφ προκρίθηκε στον τελικό των 125κ. εξασφαλίζοντας ακόμα ένα ελληνικό μετάλλιο και σήμερα θα διεκδικήσει το χρυσό. Ο Πιλίδης αντιμετώπισε στον τελικό τον Αμπντουρακχμανοφ και επικράτησε με 4-3. Για τρίτη φορά στη διοργάνωση ο Ελληνας πρωταθλητής χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή στα τελευταία δευτερόλεπτα. Παρά το γεγονός ότι ήταν πίσω στο σκορ δύο δευτερόλεπτα πριν το τέλος πήρε δύο σημεία και ταυτόχρονα την πολυπόθητη νίκη που τον ανέβασε στο υψηλότερο σκαλί του βάθρου!

Ο εθνικός ύμνος ακούστηκε για χάρη του «χρυσού» παιδιού της ελληνικής πάλης, το οποίο για πρώτη φορά στην καριέρα του κατέκτησε χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα. Είχε ανέβει πολλές φορές στο βάθρο, αλλά από τη συλλογή του έλειπε το χρυσό.

Οι επιτυχίες για την χώρα μας όμως συνεχίζονται. Ο Αμαζάτ Χοσόνοφ στην πρώτη του συμμετοχή σε μεγάλη διεθνή διοργάνωση έφτασε με χαρακτηριστική άνεση στον τελικό. Στη φάση των «16» αντιμετώπισε τον Καζάκο Οσερμπάι και επικράτησε με πτώση. Στα προημιτελικά νίκησε τον Ινδό Μοχίτ με 4-2, ενώ στον ημιτελικό πραγματοποιώντας νέα μεγάλη εμφάνιση νίκησε με πτώση τον Ιρανό Χασμουτζιμπάρι. Στον τελικό ο Χοσόνοφ θα αντιμετωπίσει σήμερα τον Αμερικανό Κασιόπι.