12χρονος από το Cuxhaven πέθανε 2 ημέρες μετά τον εμβολιασμό-Eκκρεμεί το τελικό αποτέλεσμα της νεκροψίας (VIDEO)

836

Ένας 12χρονος από την περιοχή Cuxhaven, στην Κάτω Σαξονία της Γερμανίας πέθανε δύο ημέρες μετά τον δεύτερο εμβολιασμό του κατά του κορωνοϊού, προφανώς έπασχε από σοβαρή καρδιακή και αγγειακή νόσο εδώ και πολύ καιρό.

Eκπρόσωπος του Ινστιτούτου Paul Ehrlich (PEI) δήλωσε την Πέμπτη πως το PEI βρίσκεται σε επαφή με την περιφέρεια και τώρα περιμένουν το τελικό αποτέλεσμα της νεκροψίας, συνέχισε η εκπρόσωπος. Αυτό θα πρέπει να διευκρινίσει εάν και σε ποιο βαθμό η προγενέστερη ασθένεια ήταν η αιτία του θανάτου.

Το παιδί πέθανε λίγο μετά τον δεύτερο εμβολιασμό με το εμβόλιο Biontech / Pfizer. Λόγω της στενής χρονικής σύνδεσης, το τμήμα υγείας της περιοχής είχε διατάξει έρευνα. Σύμφωνα με πληροφορίες από το NDR στην Κάτω Σαξονία, ο εισαγγελέας του Stade δεν βλέπει προς το παρόν κανένα λόγο να ερευνήσει την υπόθεση. Σύμφωνα με πληροφορίες από την NDR Κάτω Σαξονία, ο περιφερειακός διοικητής του Cuxhaven, Kai-Uwe Bielefeld (ανεξάρτητος) απέσυρε τις κινητές ομάδες εμβολιασμού από τα σχολεία. Είχαν βγει εδώ και μέρες για να εμβολιάσουν παιδιά και εφήβους.

Η εκπρόσωπος Τύπου της περιφέρειας Cuxhaven Kirsten von der Lieth δήλωσε: «Τα αρχικά ευρήματα υποδηλώνουν σύνδεση με τον εμβολιασμό. Εκκρεμεί ακόμη το τελικό αποτέλεσμα της νεκροψίας» Ενώ ο ιατροδικαστής είπε πως « Δεν μπορεί να αποκλειστεί άλλη αιτία θανάτου».

Σύμφωνα με το προκαταρκτικό πρωτόκολλο νεκροψίας, εμπειρογνώμονες από το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής του Πανεπιστημιακού Ιατρικού Κέντρου Hamburg-Eppendorf θεώρησαν πιθανό ότι ο θάνατος οφείλεται στον εμβολιασμό. «Εδώ βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια ιδιαίτερα τραγική περίπτωση», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος υγείας, Κάι Ντενέ. «Από καθαρά στατιστική άποψη, σοβαρές παρενέργειες του εμβολίου που οδηγούν σε θάνατο συμβαίνουν εξαιρετικά σπάνια, αλλά η πληγείσα οικογένεια συναντά στο 100 τοις εκατό όλη την αναλγησία της στατιστικής». Ο Dehne εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια στους οικείους. 

Σύμφωνα με δικές του πληροφορίες, το Ινστιτούτο Πάουλ Έρλιχ κατέγραψε συνολικά πέντε τέτοια ύποπτα κρούσματα μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου, τα οποία αφορούν θανάτους παιδιών και εφήβων δύο έως 24 ημέρες μετά τον εμβολιασμό με το προϊόν Biontech / Pfizer. Σύμφωνα με το PEI, τουλάχιστον τρεις από τους έφηβους είχαν σοβαρές προϋπάρχουσες παθήσεις. Η παιδίατρος Tanja Brunnert, εκπρόσωπος της Ομοσπονδιακής Ένωσης Παιδιάτρων, είπε ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με προηγούμενες αλλεργικές αντιδράσεις στα εμβόλια – διαφορετικά δεν υπάρχει ασθένεια που να μην επιτρέπεται ο εμβολιασμός. Ιδίως οι υποφέροντες από χρόνιες παθήσεις διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο να προσβληθούν από τον κορωνοϊό.