Ειδικό πρόγραμμα «Φώφη Γεννηματά» για την πρόληψη του καρκίνου – Η Πολιτεία την τιμά

211

Ένα ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου με το όνομα της «Φώφης Γεννηματά», προανήγγειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. 

Αναλυτικά, το 2022 θα καθιερωθεί, πιλοτικά, δωρεάν πρόσβαση όλων των γυναικών 50-69 ετών σε προσυμπτωματικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού. «Είναι ένα χρέος της Πολιτείας που τώρα γίνεται μεγαλύτερο καθώς θα το συνοδεύει η δύναμη και το χαμόγελο της Φώφης», σχολίασε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, λίγες μόνο ώρες μετά το τελευταίο «αντίο» στην εκλιπούσα πρόεδρο του ΚΙΝΑΛ. 

Ζωγραφιά με λουλούδια από κοριτσάκι εικονίζεται κατά τη διάρκεια του λαϊκού προσκυνήματος της Φώφης Γεννηματά, στο παρεκλλήσι της Μητρόπολης Αθηνών, Τετάρτη 27 Οκτωβρίου 2021. PHOTO: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Αναλυτικά η ανάρτηση του πρωθυπουργού:

«Η Πολιτεία τιμά τη μνήμη της Φώφης Γεννηματά έτσι όπως θα ήθελε και εκείνη: με ένα ειδικό πρόγραμμα για την πρόληψη του καρκίνου, που θα φέρει το όνομά της. Ξεκινάμε όπως έχουμε δεσμευθεί από τον προσυμπτωματικό έλεγχο για τον καρκίνο του μαστού διότι αποτελεί τη συχνότερη μορφή καρκίνου που απειλεί τις γυναίκες και ταυτόχρονα αυτόν που μπορεί να θεραπευθεί εφόσον εντοπιστεί εγκαίρως.

Μέσα στο 2022 καθιερώνουμε, λοιπόν, με ένα ειδικό πρόγραμμα πιλότο, τη δωρεάν πρόσβαση όλων των γυναικών 50-69 ετών σε προσυμπτωματικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού. Η τεχνολογία θα μας βοηθήσει να ειδοποιούνται μέσω ηλεκτρονικών μηνυμάτων για το ετήσιο ραντεβού τους όλες οι γυναίκες, ενώ ταυτόχρονα στις δομές υγείας θα παρέχεται και συμβουλευτική υποστήριξη ώστε να αλλάξουμε επικίνδυνες συνήθειες και συμπεριφορές.

Είναι ένα χρέος της Πολιτείας που τώρα γίνεται μεγαλύτερο καθώς θα το συνοδεύει η δύναμη και το χαμόγελο της Φώφης. Μαζί με το μήνυμα ότι ο αγώνας για μία καλύτερη δημόσια υγεία πρέπει να μας έχει πάντα ενωμένους.»