Θα διατηρηθούν οι κανόνες προστασίας ακόμη και αν σταματήσει να ισχύει το «φρένο έκτακτης ανάγκης»

268

«Tα βασικά μέτρα για την καταπολέμηση του κορονοϊού θα εξακολουθήσουν να ισχύουν ακόμη και αν δεν παραταθεί η επιδημιολογική κατάσταση έκτακτης ανάγκης σε εθνικό επίπεδο», εκτιμά o αρμόδιος για θέματα Υγείας του Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος (SPD) και καθηγητής επιδημιολογίας Καρλ Λάουτερμπαχ.

«Δεδομένου του τρέχοντος αριθμού κρουσμάτων, κανένα ομοσπονδιακό κρατίδιο δεν θα ήταν τόσο τρελό ώστε να καταργήσει τους περιορισμούς πρόσβασης σε κλειστούς χώρους ή την υποχρεωτική χρήση μάσκας σε λεωφορεία και τρένα. Οι κανόνες οι οποίοι είναι απαραίτητοι για την αντιμετώπιση του κορονοϊού θα συνεχίσουν να υφίστανται, αυτό είναι πολύ ξεκάθαρο για μένα», δήλωσε ο Λάουτερμπαχ στο «Δίκτυο Συντακτών της Γερμανίας» (RND).

Ο καθηγητής επιδημιολογίας αντέδρασε με αυτόν τον τρόπο στη σημερινή δήλωση του Χριστιανοδημοκράτη (CDU) ομοσπονδιακού υπουργού Υγείας Γενς Σπαν, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της σταδιακής κατάργησης των περιοριστικών κανόνων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

«Η χρονική στιγμή αυτής της δήλωσης με εξέπληξε. Βρισκόμαστε μπροστά σε μια κατάσταση στην οποία ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται, η πρόοδος του εμβολιασμού είναι στάσιμη και αναμένονται σημαντικά περισσότερα κρούσματα στα σχολεία τους κρύους μήνες. Κανείς δεν γνωρίζει προς το παρόν τι ακριβώς να περιμένει τις επόμενες τέσσερις εβδομάδες, πόσο ψηλό θα είναι αυτό το κύμα της πανδημίας», τόνισε είπε ο Σοσιαλδημοκράτης πολιτικός.

Με πληροφορίες από Redaktionsnetzwerk Deutschland (RND)