Το ποσοστό εμβολιασμένων στις εντατικές αυξήθηκε το τελευταίο διάστημα

534

Σύμφωνα με το γερμανικό υπ. Υγείας το ποσοστό εμβολιασμένων στις εντατικές αυξάνεται λόγω εξάπλωσης της πανδημίας, καθώς και του υψηλότερου αριθμού εμβολιασμένων.

Εφημερίδες του ομίλου μέσων ενημέρωσης Funke γράφουν σήμερα ότι από τα μέσα Αυγούστου μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου νοσηλεύθηκαν στις ΜΕΘ 1.186 ασθενείς, από τους οποίους οι 119 ήταν εμβολιασμένοι. Το ποσοστό εμβολιασμένων αντιστοιχεί περίπου στο 10%. Στο διάστημα από τις αρχές Φεβρουαρίου μέχρι αρχές Σεπτεμβρίου το ποσοστό κυμαίνονταν μόλις στο 1,84% (210 από 11.419 ασθενείς)

Οι γερμανικές εφημερίδες αντλούν τις δημοσιευμένες πληροφορίες από απάντηση του ομοσπονδιακού υπουργείου Υγείας σε σχετική επερώτηση του κόμματος Η Αριστερά στο κοινοβούλιο. Τα στατιστικά στοιχεία προέρχονται από το επιδημιολογικό ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ. Οι εφημερίδες σημειώνουν ότι η αύξηση του ποσοστού εμβολιασμένων στις ΜΕΘ σχετίζεται, σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές και τους επιδημιολόγους, κυρίως στην σημαντική αύξηση των εμβολιασμένων στη Γερμανία.

Σύμφωνα με το επιδημιολογικό ινστιτούτο RKI «ήταν αναμενόμενο με την πάροδο του χρόνου να υπάρχουν πολύ περισσότεροι πλήρως εμβολιασμένοι, ενώ ταυτόχρονα εξαπλώνεται η πανδημία. Συνεπώς αυξάνεται και η πιθανότητα πλήρως εμβολιασμένοι να έρθουν σε επαφή με τον κορωνοϊό».

Στις ΜΕΘ εμβολιασμένοι άνω των 80 ή με επιβαρυμένη υγεία

Ο πρόεδρος της Ένωσης των Γιατρών Εντατικής και Επείγουσας Ιατρικής DIVI Γκέρνοτ Μαρξ δηλώνει στις εφημερίδες του ομίλου Funke: «Σχεδόν όλοι οι ασθενείς που ασθένησαν σοβαρά ή έχασαν τη ζωή τους από την πανδημία ήταν ανεμβολίαστοι. Το ποσοστό σοβαρής νόσησης εμβολιασμένων παραμένει σταθερά κάτω του 10%. Επιπλέον οι περισσότεροι εμβολιασμένοι που νοσούν είναι είτε άνω των 80 ετών, είτε έχουν εξασθενημένο ανοσοποιητικό σύστημα λόγω χημειοθεραπείας ή μακρόχρονης θεραπευτικής αγωγής με κορτιζόνη.