Μυρτώ της Πάρου: Συγκλονίζει η μητέρα της – «Η υγεία της έχει επιδεινωθεί, δεν μας δέχεται κέντρο στη Γερμανία»

621

Η μητέρα της Μυρτούς αναφέρει ότι η υγεία της κοπέλας έχει επιδεινωθεί τον τελευταίο καιρό, με τον υπουργό Υγείας να διαβεβαιώνει ότι η Πολιτεία θα σταθεί στο πλάι της.

Σε επαφή με την οικογένεια της Μυρτούς από την Πάρο, η μητέρα της οποίας χθες (27/09) είχε αναφερθεί στη δυσκολία μετάβασης σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία, ήρθε ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης. Μιλώντας στη Βουλή, ο κ. Πλεύρης ανέφερε ότι ως άνθρωπος και υπουργός βρίσκεται δίπλα στη στη Μυρτώ προκειμένου να λυθούν όλες οι διαδικασίες, που δεν αφορούν την ελληνική πλευρά αλλά μπορεί η ελληνική πλευρά να συμβάλει σε αυτήν την κατεύθυνση, προκειμένου η κοπέλα να έχει την καλύτερη δυνατή θεραπεία.«Θα προσπαθήσω κατά το δυνατό, και στις αρμοδιότητες που μου αναλογούν, να λύσω τα θέματα που θα μου θέσει η οικογένεια», είπε ο υπουργός, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η μητέρα της Μυρτούς ανέφερε ότι εννιά χρόνια μετά τη βάναυση κακοποίησή της στην Πάρο, η υγεία της κόρης της παρουσιάζει επιδείνωση. Μιλώντας για τον «Γολγοθά» της κόρης της, η Μαρία Κοτρώτσου ανέφερε ότι συνεχώς μπαινοβγαίνει στα νοσοκομεία, καθώς από τον περασμένο Νοέμβριο η Μυρτώ αντιμετωπίζει νέα προβλήματα που τον τελευταίο καιρό επιδεινώθηκαν.

«Περισσότερο με απασχολεί που δεν έχει βρεθεί τι είναι αυτό που την ταλαιπωρεί. Γιατί δεν είναι ένα και δύο μικρά πράγματα, είναι διάφορα μικρά που μαζεύονται και της δημιουργούν σπαστικότητα και ένταση» τονίζει στο MEGA η κα Κοτρώτσου. Mάλιστα, η μητέρα της Μυρτούς αποκαλύπτει ότι δεν δέχονται την άτυχη κοπέλα σε ειδικό κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία, όπου θα μπορούσε να λάβει πολύτιμη βοήθεια και να γλιτώσει από μια ακόμη επέμβαση.«Δεν ζητάω να μας δεχθούν τσάμπα. Για έναν περίεργο λόγο δεν μας δέχονται και θα μας βοηθούσε πάρα πολύ σε έναν ενδεχόμενο έλεγχο φαρμάκων μήπως κάτι την επηρεάζει και έχουμε αυτές τις „άσχημες“ εξελίξεις από τον Νοέμβριο. Έχουν δεχθεί τόσους Έλληνες και τη Μυρτώ δεν τη δέχονται» εξέφρασε το παράπονό της η Μαρία Κοτρώτσου.

Η Μυρτώ ήταν 15 ετών όταν είχε πάει με την οικογένειά της στην Πάρο για διακοπές. Ήταν 22 Ιουλίου 2012, όταν έφυγε μόνη της για μια βόλτα στην παραλία όπου κακοποιήθηκε σεξουαλικά από τον 21χρονο κηπουρό ξενοδοχείου της περιοχής, ο οποίος στη συνέχεια την είχε αφήσει ημίγυμνη, βαριά χτυπημένη και σε κωματώδη κατάσταση στα βράχια παραλίας. Οι τραυματισμοί που της προκάλεσε την άφησαν με μόνιμη αναπηρία. Η υπόθεσή της είχε προκαλέσει σοκ στο πανελλήνιο.