«Επιστρέφουν» και πάλι στις δια ζώσης διοργανώσεις,οι διεθνείς εκθέσεις, στη Γερμανία τον Οκτώβριο

349

Νέο κύκλο διοργάνωσης επιχειρηματικών αποστολών σε διεθνείς εκθέσεις γερμανικών εκθεσιακών οργανισμών, αρχίζει το Ελληνογερμανικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, καθώς οι διεθνείς εκθέσεις, τόσο στη Γερμανία, όσο και σε άλλες χώρες, «επιστρέφουν» και πάλι στις δια ζώσης διοργανώσεις ή και στις εκδηλώσεις με υβριδική μορφή.

Σύμφωνα με ανακοίνωση, πρόκειται για τους εκθεσιακούς οργανισμούς, τους οποίους αντιπροσωπεύει στην Ελλάδα και την Κύπρο το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο κι οι οποίοι προσαρμοζόμενοι στις συνθήκες και τους τελευταίους κανονισμούς, που ισχύουν λόγω Covid-19, επιδιώκουν να τονώσουν το ενδιαφέρον της διεθνούς επιχειρηματικής κοινότητας.

Σημειώνεται ότι στόχος των επιχειρηματικών αποστολών σε διεθνείς εκθέσεις είναι η πραγματοποίηση Β2Β συναντήσεων με ξένες εταιρίες-εκθέτες, που γίνονται με βάση το αντικείμενο, το ενδιαφέρον και τις επιδιώξεις των συμμετεχόντων.
Το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, στο πλαίσιο των δράσεών του, έχει προγραμματίσει για το επόμενο διάστημα τη διοργάνωση των παρακάτω επιχειρηματικών αποστολών:

– στην Διεθνή Έκθεση για τη Βιομηχανία Ηλιακής Ενέργειας, The smarter E Europe Restart 2021, στο Μόναχο, στις 6-8 Οκτωβρίου 2021.
– στην Διεθνή Έκθεση της Βιομηχανίας Τροφίμων και Ποτών Anuga, στην Κολωνία, στις 8-11 Οκτωβρίου 2021.
– στη Διεθνή Έκθεση για τα Ακίνητα και τις Επενδύσεις Expo Real, στο Μόναχο, στις 11-13 Οκτωβρίου 2021.
στη Διεθνή Έκθεση για τις Τεχνολογίες Περιβάλλοντος IFAT Eurasia, στην Κωνσταντινούπολη, στις 20-22 Οκτωβρίου 2021.

Παράλληλα, προετοιμάζεται το πρόγραμμα για το 2022 με επιχειρηματικές αποστολές σε διεθνείς εκθέσεις γερμανικών εκθεσιακών οργανισμών καθώς και σε αγορές-στόχους σε διάφορες χώρες και ηπείρους. Για την αποδοτικότερη εκτέλεση των επιχειρηματικών αποστολών αξιοποιείται το δίκτυο τοπικών συνεργατών και φορέων, που έχει δημιουργήσει τα τελευταία χρόνια το Επιμελητήριο, έχοντας την υποστήριξη των γραφείων Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων του υπουργείου Εξωτερικών και του παγκόσμιου Δικτύου Διμερών Γερμανικών Επιμελητηρίων, το οποίο εκτείνεται σε 92 χώρες.