Γενς Σπαν: Αυτό που βλέπουμε τώρα είναι «η πανδημία των ανεμβολίαστων»

305

Για «πανδημία των ανεμβολίαστων» έκανε λόγο ο υπουργός Υγείας Γενς Σπαν, ενώ ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ προειδοποίησε για τον κίνδυνο ενός «ισοπεδωτικού» τέταρτου κύματος.

Οι δύο αξιωματούχοι τόνισαν ότι πρέπει να αυξηθεί ο ρυθμός των εμβολιασμών και κάλεσαν όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν το ταχύτερο δυνατόν. Απευθύνοντας δραματική έκκληση στους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν κατά της Covid-19, ο Γενς Σπαν σημείωσε ότι «αυτό που βλέπουμε τώρα είναι η πανδημία των ανεμβολίαστων και η κάθε απόφαση εμβολιασμού ξεχωριστά αποφασίζει και για το με πόση ασφάλεια θα μπούμε στο φθινόπωρο και στον χειμώνα».

Ο Γερμανός υπουργός Υγείας ανέφερε ακόμη ότι στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας νοσηλεύονται κυρίως ασθενείς που δεν έχουν εμβολιαστεί και επανέλαβε ότι όποιος θέλει, μπορεί να έχει εμβολιαστεί πριν από τις 21 Σεπτεμβρίου.

Ο επικεφαλής του Ινστιτούτου «Ρόμπερτ Κοχ» από την πλευρά του προειδοποίησε για τον κίνδυνο η πανδημία να εξελιχθεί πολύ επικίνδυνα το προσεχές διάστημα.

«Αν δεν καταφέρουμε να αυξήσουμε δραστικά το ποσοστό εμβολιασμών, το τρέχον τέταρτο κύμα μπορεί να λάβει ισοπεδωτικές διαστάσεις», δήλωσε ο Λόταρ Βίλερ και επισήμανε ότι ο αριθμός ασθενών στις ΜΕΘ έχει διπλασιαστεί από την περασμένη εβδομάδα, με τον μέσο όρο ηλικίας συνεχώς να κατεβαίνει και τον νεότερο ασθενή να είναι 20 ετών.

Αναφερόμενος σε εκείνους οι οποίοι δεν έχουν εμβολιαστεί και παραπέμποντας σε σχετικές έρευνες, διευκρίνισε ότι οι πραγματικοί αρνητές του εμβολίου είναι κάτω από 5%. «Κάποιοι άλλοι απλώς δεν παίρνουν στα σοβαρά την ασθένεια», σημείωσε.

Σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία, ο πληθυσμός της χώρας έχει πλήρως εμβολιαστεί σε ποσοστό 61,6%, ενώ μία δόση του εμβολίου έχει ήδη λάβει το 66%. Προκειμένου να καμφθεί το τέταρτο κύμα της πανδημίας θα χρειαζόταν, σύμφωνα με το Ινστιτούτο «Ρόμπερτ Κοχ», ποσοστό εμβολιασμών 80-90%.